"BICIKLOM MANASTIRIMA UKRINSKE DOLINE" OD 30. JUNA DO 2. JULA

Šesta rekreativna biciklijada "Biciklom manastirima ukrinske doline" biće održana od 30. juna do 2. jula, a svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave do 28. juna.

22 Jun 2017 0 komentara   Posavske novosti

Organizator biciklijade je Turistička organizacija opštine Derventa, čiji je direktor Damir Kljajić rekao da je cilj razvoj rekreativnih i sportskih navika kod mladih i upoznavanje o kulturno-istorijskim spomenicima uz rijeku Ukrinu. 

"Svi zainteresovani za učešće informacije mogu dobiti u prostorijama Turističke organizacije, u Ulici kralja Petra, ili na broj telefona 053 334 667", naveo je Kljajić i istakao da broj učenika nije ograničen. 

Učesnici će krenuti biciklima u petak 30. juna, a prvog dana voziće iz Dervente preko Ritešića, Podnovlja do manastira Dubokovac u opštini Brod, gdje će biti i prvo prenoćište. 

"Planirano je da drugog dana voze dionicu od manastira Dubokovac do Manastira u Osovici u opštini Srbac, gdje će biti drugo prenoćište u kampu. Trećeg dana učesnici će na biciklima preći put od manastira Osovica do crkve brvnare u Palačkovcima, a odatle prema manastiru u Donjem Detlaku, pa do manastira u Donjoj Bišnji, gdje se putovanje i završava", kaže je Kljajić. 

Suorganizatori manifestacije su turističke organizacije iz Broda, Srpca i Doboja, a znatan doprinos biciklijadi daće i sponzori i logistička podrška - opština Derventa, "Komunalac", Dom zdravlja Derventa i drugi. 

Na prošlogodišnjoj biciklijadi učestvovalo je 25 biciklista, koji su za tri dana prešli oko 180 kilometara. 

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar