ODRŽANA VJEŽBA SPASAVANJA NA VODI (FOTO)

Na lokaciji gradske plaže "Patkovača" u Derventi danas je održana vježba spasavanja na vodi, u okviru projekta upravljanja vanrednom situacijom, poplavama i smanjenjem rizika od poplava u ovoj i opštinama Laktaši, Srbac i Novi Grad.

11 Jul 2017 0 komentara   Posavske novosti

Projekt-menadžer Ognjenka Zrlić rekla je novinarima da je cilj projekta, koji finansira EU, da ublaži posljedice poplava i preduprijedi buduće negativne efekte, pilot akcijama usmjerenim na revitalizaciju poplavljenih područja. 


"Ukupna vrijednost projekta je 198.000 evra. Na području Dervente u okviru tog projekta očišćen je odvodni kanal `Vukovija` u dužini od 1.000 metara, za šta je utrošeno 35.000 KM", navela je Zrlićeva i dodala da je učešće opštine Derventa u projektu 10.560 KM. 

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić rekao je da nije lako dobiti sredstva od EU, te istakao da je lokalna zajednica dala punu podršku realizaciji ovog projekta. 

Instruktor ronjenja Nenad Kozić rekao je da je današnja vježba podrazumijevala spasavanje na vodi i pod vodom, nekoliko metoda izvlačenja unesrećenih iz vode, kao i ronjenje. 

U okviru projekta ranije su organizovane radionice za predstavnike kriznog štaba u svakoj od opština učesnika projekta, radi jačanja kapaciteta i spremnosti odgovornog osoblja da reaguje u slučaju vanredne situacije.

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar