Fondacija "Humana Srpska" pokrenula akciju sakupljanja pomoći za Đorđa Babića iz Dervente

U ime Fondacije "Humana Srpska" Banja Luka željela bih da vam se obratim sa molbom da nam izađete u susret i objavite poziv za učešće u humanitarnoj akciji za invalida Đorđu Babića iz Dervente.

28 Jul 2017 0 komentara   Posavske novosti

Fondacija “Humana Srpska” pokrenula je humanitarnu akciju za kupovinu lijekova i pelena za šezdesetogodišnjeg Đorđu Babića iz Dervente.

Đorđo Babić je obolio od dijabetesa zbog čega su mu amputirane obe noge te nije u mogućnosti da radi. Živi sa suprugom od mjesečne naknade za tuđu njegu koja iznosi 160 KM te 92KM socijalne pomoći što Đorđi nije dovoljno za pelene i lijekove koje plaća.

Đorđo ističe da od dvanaest različitih lijekova čak četiri mora kupiti što je više od 60KM mjesečno. Osim lijekova kupuje i najmanje četiri paketa pelena za odrasle što je dodatnih 60KM, te mu ne ostaje mnogo da prehrani sebe i suprugu. U lokalnoj apoteci mu izlaze u susret pa mu dopuštaju da se zaduži za potrebne lijekove i plaća na rate.

Đorđina želja je da isplati dug od 100KM koji već neko vrijeme nije u mogućnosti da isplati apoteci te da kupi lijekove i pelene za naredni period.

Pozivamo sve one koji su voljni, a u mogućnosti da pomognu da se Đorđin dug u apoteci isplati te da mu se kupe novi lijekovi i pelene da se obrate Fondaciji “Humana Srpska”. Fondacija na zahtjev može zaintersovanim donatorima dostaviti listu potrebnih lijekova i odgovarajućih pelena.

Donacije u vidu pelena i lijekova mozete predate u prostorije fondacije “Humana Srpska” Banja Luka, a novcane donacije na ziro račun Fondacije “Humana Srpska”  u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za Đorđu Babića. Donacije putem platnih kartica mozete uplatiti direktno na web sjtu fondacije ili putem PayPal-a.

Za vise informacija obratite se direknto Fondaciji “Humana Srpska” na zvanicnoj web stranici www.humanasrpska.org, na E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona na 066 444 727.

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar