Fondacija "Humana Srpska" pokrenula akciju sakupljanja pomoći za Đorđa Babića iz Dervente

U ime Fondacije "Humana Srpska" Banja Luka željela bih da vam se obratim sa molbom da nam izađete u susret i objavite poziv za učešće u humanitarnoj akciji za invalida Đorđu Babića iz Dervente.

28 Jul 2017 0 komentara   Posavske novosti

Fondacija “Humana Srpska” pokrenula je humanitarnu akciju za kupovinu lijekova i pelena za šezdesetogodišnjeg Đorđu Babića iz Dervente.

Đorđo Babić je obolio od dijabetesa zbog čega su mu amputirane obe noge te nije u mogućnosti da radi. Živi sa suprugom od mjesečne naknade za tuđu njegu koja iznosi 160 KM te 92KM socijalne pomoći što Đorđi nije dovoljno za pelene i lijekove koje plaća.

Đorđo ističe da od dvanaest različitih lijekova čak četiri mora kupiti što je više od 60KM mjesečno. Osim lijekova kupuje i najmanje četiri paketa pelena za odrasle što je dodatnih 60KM, te mu ne ostaje mnogo da prehrani sebe i suprugu. U lokalnoj apoteci mu izlaze u susret pa mu dopuštaju da se zaduži za potrebne lijekove i plaća na rate.

Đorđina želja je da isplati dug od 100KM koji već neko vrijeme nije u mogućnosti da isplati apoteci te da kupi lijekove i pelene za naredni period.

Pozivamo sve one koji su voljni, a u mogućnosti da pomognu da se Đorđin dug u apoteci isplati te da mu se kupe novi lijekovi i pelene da se obrate Fondaciji “Humana Srpska”. Fondacija na zahtjev može zaintersovanim donatorima dostaviti listu potrebnih lijekova i odgovarajućih pelena.

Donacije u vidu pelena i lijekova mozete predate u prostorije fondacije “Humana Srpska” Banja Luka, a novcane donacije na ziro račun Fondacije “Humana Srpska”  u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za Đorđu Babića. Donacije putem platnih kartica mozete uplatiti direktno na web sjtu fondacije ili putem PayPal-a.

Za vise informacija obratite se direknto Fondaciji “Humana Srpska” na zvanicnoj web stranici www.humanasrpska.org, na E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona na 066 444 727.

Možda vas i ovo interesuje...

  • EMILIJA PAJIĆ PREDSJEDNIK CRVENOG KRSTA DERVENTA

    Za predsjednika Opštinske organizacije Crvenog krsta /OOCK/ Derventa izabrana je Emilija Pajić, a za podpredsjednike Željko Kainović i Zoran Mišić, odlučili su delegati konstitutivne i prve redocne sjednice osmog saziva Skupštine CK Derventa, koja je održana danas u prostorijama Centra za kulturu.

  • POZIVOM NA BROJ 1413 POMAŽETE LIJEČENJE SLOBODANA SPASOJEVIĆA

    Pozivom na humanitarni broj 1413 građani mogu da daruju jednu KM za liječenje dvadesetogodišnjeg Slobodana Spasojevića iz Dervente, koji boluje od cerebralne paralize, teške mentalne retardacije i epilepsije, saopšteno je iz Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica "Sunce" Derventa.

  • U DERVENTI POČELA AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI

    U Derventi je jutros  počela akcija dobrovoljnog darivanja krvi „Darujmo krv spasimo život“, u organizaciji Opštinske organizacije Crvenog krsta i kasrne „Zdravko Čelar“.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar