Mladi fudbaleri pokazali svoje umijeće

U organizaciji Omladinskog pogona Fudbalskog kluba "Tekstilac" održan je, protekle nedjelje, međunarodni turnir u fudbalu, za dječake uzrasta od 2005-2008.godine.

23 Avg 2017 0 komentara   Posavske novosti

Turnir je otvorio načelnik opštine Milorad Simić koji je ujedno bio i pokrovitelj.

Načelnik Simić je naveo da opština izdvaja 4,5 posto od budžeta za sport što je više nego u svim lokalnim zajednicama u okruženju.

"Para nikad nije puno, pogotovo ako se pravi veliko zadovoljstvo i korist za ove mlade naraštaje i sva moja nastojanja biće usmjerena da se završi teren sa vještačkom podlogom .Radi se o sredstvima od oko pola miliona maraka",rekao je načelnik i dodao da bi svakako svoju pomoć u izgradnji terena mogli pružiti derventski privrednici, sam Tekstilac i opština.


Turnir je održan na gradskom stadionu u Derventi, a učestvovalo je oko 400 dječaka iz 32 ekipe, u četiri uzrasta  i to Marsonije iz Slavonskog Broda, Borca, Spartaka i Mladost Farmaproma iz Banjaluke, Rudara iz Prijedora, Zenita iz Bijeljine, Proletera iz Dvorova, Bambi iz Tuzle te ekipe Stars iz Gradiške,Napredak iz Zavidovića, Sloga i Željezničar iz Doboja, Ljubić iz Prnjavora,Eurofudbal iz Gračanice, Proleter i Sporting iz Teslića, Di five iz Doboj Istoka, ŠF Prijatelji Brod i Borac iz Jelaha.


"Cilj manifestacije je druženje mladih fudbalera te njihov napredak koji je moguć uz dobar trening i kvalitetne turnire širom regiona, tako da su ovi naši sportski prijatelji juče bili naši gosti, a i mi smo gostovali u svim gradovima na njihovim turnirima.Za djecu je ovo značajno kako bi napredovali u karijeri i da što više budu okrenuti sportu ,a manje porocima savremenog života. Viđeno je dosta uzbudljivih mečeva, lijepih poteza"istakao je koordinator omladinskog pogona Dejan Plisnić i naglasio da rezultati u ovom uzrast nisu najvažniji te da se nada da će dogodine biti završen i teren sa umjetnom podlogom kada bi se moglo ugostiti znatno više ekipa.


Pobjednik turnira  u selekciji 2005 je ekipa ŠF Prijatelji Brod, u selekciji 2006 je ekipa Napretka iz Zavidovića, u selekciji 2007 ekipa Željezničara iz Doboja i u selekciji 2008 takođe ekipa Željezničara iz Doboja.

/ Zvanična internet prezentacija opštine Derventa/

Možda vas i ovo interesuje...