KORMAKOVA IMPRESIONIRANA EKONOMSKIM NAPRETKOM DERVENTE

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak rekla je danas da je impresionirana ekonomskim napretkom postignutim u Derventi.

24 Avg 2017 0 komentara   Posavske novosti

Kormakova je razgovarala sa načelnikom opštine Derventa Miloradom Simićem, nakon čega su posjetili Srednjoškolski centar "Mihajlo Pupin", koji je rekonstruisan uz pomoć Kancelarije za vojnu saradnju Evropske komande Ambasade SAD u BiH.

Dobrodošlicu su izrazili i predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić i načelnici opštinskih odjeljenja, te prisustvoivali sastanku u opštini i učestvovali u obilasku škole. "Drago mi je što sam danas ovdje, ovo je prva posjeta. Vidim koliko je ekonomski napredak postignut, impresionirana sam ako se ima na umu kolika je šteta pričinjena 90-tih godina prošlog vijeka", istakla je Kormakova. 

Ona je dodala da je vidjela šta je urađeno u školi, gdje su stvoreni dobri uslovi za učenike. 

"Drago mi je da smo bili u mogućnosti da podržimo projekat, za učenike Dervente obezbijeđene su lijepe i čiste učionice. Za budućnost zemlje obrazovanje je jedan od glavnih prioriteta", dodale je Kormakova. 

Načelnik Simić zahvalio je Kormakovoj za posjetu i pruženu pomoć u rekonstrukciji škole. 

"Nismo imali priliku da promovišemo urađeni posao učinili smo to pred svečanosti povodom Dana opštine i Krsne slave-Velike Gospojine", dodao je Simić. 

Zahvalnost je izrazio i direktor Srednjoškolskog centra "Mihajlo Pupin" Predrag Drinić, koji je rekao da je škola "potpuno obnovljena". 

"Urađena je krovna konstrukcija, spoljna i unutrašnja stolarija, molersko-farbarski radovi, elektro i vodovodne instalacije, podovi, jednom riječju sve", rekao je Drinić. 

On je dodao da je rekonstrukcija škole koštala 821.000 KM, a opština je učestvovala sa 14.500 KM.

Ukupno su rekonstruisane 32 učionice. Novac za namještaj u učionicama obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u iznosu od oko 48.000 KM. 

Na krovu je instalisana solarna elektrana snage 15 kilovata koja već služi za praktičnu nastavu učenicima koji se školuju za zanimanje elektrotehničar energetike.

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar