DERVENTA: PROSLAVLJEN DAN OPSTINE, PRIZNANJA ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je danas da je Derventa jedna od dobrih primjera lokalnih zajednica u Srpskoj u kojoj posluje više od 20 stranih investitora, ali i značajan broj domaćih preduzeća koja ostvaruju dobre poslovne rezultate.

28 Avg 2017 0 komentara   Posavske novosti


"Vlada Republike Srpske je putem socijalno-ekonomske komponente uložila više od osam miliona KM u razne projekte, dok je putem Investiciono-razvojne banke plasirala 50 miliona KM kredita", rekao je Klokić novinarima u Derventi, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine, povodom Dana opštine. Obraćajući se na svečanoj sjednici, načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da Derventa najnezaduženija opština sa samo 7,26 odsto budžeta, te da obezbjeđuje 11 odsto izvoza Republike Srpske ili na godišnjem nivou 335,8 miliona KM. 

"Opština ima 1,3 miliona KM kapitalnog budžeta za razne investicije i radove", rekao je Simić i dodao da Derventa ima najpovoljnije privredno okruženje u kome posluje 14 austrijskih, 11 italijanskih, te tri njemačke firme. On kaže da opština Derventa izdvaja 365.000 KM za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, te da stipendira sve studente na državnom fakultetu. 

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Derventa, kojom je predsjedavao predsjednik Marijan Kljajić,  najveće opštinsko priznanje - Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom uručeno je Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja i ljekaru Željku Stajčiću. 

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran rekao je da je ponosan na radnike i kolektiv, koji posluje pozitivno. 

"Hvala lokalnoj vlasti što je prepoznala kvalitet i napore koje ulažemo", rekao je Šaran. 

Stajčić je rekao da mu je velika čast da nakon 31 godine provedene u Derventi dobije priznanje za koje kaže da je od sugrađana i pacijenata. Svečanoj sjednici, osim ministra Klokića, prisustvovao je i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović, narodni poslanici i delegati u Vijeću naroda Srpske, načelnici opština Brod, Vukosavlje, Prnjavor i Stanari, predstavnici vjerskih zajednica, i mnogi drugi. 

Predsjednik SO-e Marijan Kljajić je rekao da je da su postignuti zapaženi rezultati, i da je saradnja sa načelnikom opštine Simićem i njegovim saradnicima na visokom novou.

" Sjednice se održavaju redovno prema planu, nema problema u funkcionisanju. Odgovorili smo na sve zadatke i zahtjeve, usvojeni su svi važni dokumenti na vrijeme i razmatrane informacije, rekao je Kljajić. 

U okviru obilježavanja Dana opštine, kod centralnog spomen-obilježja služen je parastos za 608 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a potom su položeni vijenci. 

U Sabornom i Spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice jutros su služene liturgije, čime je počelo obilježavanje krsne slave istoimenog hrama, a potom je litija prošla ulicama grada. 

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar