NAČELNIK URUČIO POKLONE PRVAČIĆIMA

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je u centralnoj Osnovnoj školi "Nikola Tesla" uručio torbe i školski pribor za 85 prvačića, čime ova lokalna zajednica tradicionalno obilježava početak nove školske godine.

01 Sep 2017 0 komentara   Posavske novosti

"Đačke torbe i pribor na području opštine danas će dobiti 212 prvačića", rekao je novinarima Simić, koji je djeci povodom polaska u školu uputio čestitke sa željom da imaju srećno djetinjstvo i lijepe dane u školi. Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" Derventa LJubiša Đurić rekao je da je u centralnu školu upisano 85, a u četiri područne škole 10 prvačića. 

"U Centralnoj školi su četiri odjeljenja, jedno odjeljenje manje nego prošle godine. Načelnik je obezbijedio torbe i pribor, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske udžbenike", rekao je Đurić, zahvalivši načelniku za posjetu i za poklone prvačićima. 

U Osnovnoj školi "19. april" upisana su 82 prvačića, "Todor Dokić" Kalenderovci 15, "Đorđo Panzalović" Osinja 20 prvačića.

Možda vas i ovo interesuje...

  • CVIJANOVIĆEVA OTVORILA POMOĆNI TEREN SA VJEŠTAČKOM PODLOGOM

    Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila novoizgrađeni pomoćni teren sa vještačkom podlogom na stadionu Fudbalskog kluba "Tekstilac" u Derventi, a ukupna vrijednost projekta je 500.000 KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 280.000 KM.

  • DERVENTA: JUBILEJ CENTRA "BUDUĆNOST" ( foto)

    Javna ustanova Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" Derventa svečanom akademijom u Centru za kulturu obilježila je 70 godina postojanja i rada.

  • DERVENTA: ZA IZGRADNJU I OBNOVU 46 KUĆA 1,8 MILIONA KM

    Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je danas da je na području Dervente u toku obnova i izgradnja kuća za 46 korisnika Regionalnog stambenog programa i da vrijednost radova iznosi 1.800.000 KM.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar