NAČELNIK URUČIO POKLONE PRVAČIĆIMA

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je u centralnoj Osnovnoj školi "Nikola Tesla" uručio torbe i školski pribor za 85 prvačića, čime ova lokalna zajednica tradicionalno obilježava početak nove školske godine.

01 Sep 2017 0 komentara   Posavske novosti

"Đačke torbe i pribor na području opštine danas će dobiti 212 prvačića", rekao je novinarima Simić, koji je djeci povodom polaska u školu uputio čestitke sa željom da imaju srećno djetinjstvo i lijepe dane u školi. Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" Derventa LJubiša Đurić rekao je da je u centralnu školu upisano 85, a u četiri područne škole 10 prvačića. 

"U Centralnoj školi su četiri odjeljenja, jedno odjeljenje manje nego prošle godine. Načelnik je obezbijedio torbe i pribor, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske udžbenike", rekao je Đurić, zahvalivši načelniku za posjetu i za poklone prvačićima. 

U Osnovnoj školi "19. april" upisana su 82 prvačića, "Todor Dokić" Kalenderovci 15, "Đorđo Panzalović" Osinja 20 prvačića.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: ZA IZGRADNJU I OBNOVU 46 KUĆA 1,8 MILIONA KM

    Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je danas da je na području Dervente u toku obnova i izgradnja kuća za 46 korisnika Regionalnog stambenog programa i da vrijednost radova iznosi 1.800.000 KM.

  • BOGDANIĆ: NOVI ROK ZA ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE PORODILIŠTA U DERVENTI

    Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da će resorno ministarstvo novim rješenjem omogućiti lokalnoj zajednici i Domu zdravlja u Derventi da do kraja godine završe rekonstrukciju porodilišta u toj opštini.

  • Brod i Derventa asfaltiraju dionicu puta u Gornjim Vrelima (foto)

    Izvođenje radova na asfaltiranju puta u dužini od 4.700 metara između sela Vrela Donja i Vrela Gornja u opštinama Derventa i Brod, biće finansiran od kredita koji  je Vlada Republika Srpske dobila od Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), za potrebe troškova Projekta razvoja ruralnog poslovanja.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar