ORAŠJE: 22. Dani hrvatskog filma

Pod supokroviteljstvom Općine Orašje održat će se 22. Dani hrvatskog filma u Orašju.

02 Sep 2017 0 komentara   Posavske novosti

Filmski festival, bit će održan od 02. do 09. rujna, u okviru kojeg će biti predstavljeno osam najnovijih filmova hrvatske produkcije, prikazanihna ovogodišnjem festivalu u Puli.

Na otvorenju “Dana hrvatskog filma” u Orašju 2. rujna u Kino dvorani u Orašju od 20.00 sati očekuje se, po tradiciji, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelji festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora velikog kulturnog događaja u svojem rodnom kraju. Prvoga dana bit će prikazan film "Ustav Republike Hrvatske" redatelja Rajka Grlića, u nedjelju film "Posljednja barijera" Jasmina Durakovića, a u ponedjeljak film "Agape" Branka Schmidta.

Kristijan Milić redatelj je filma "Mrtve ribe" koji će biti prikazan u utorak, a film pod nazivom "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića na repertoaru je u srijedu. Četvrtak je rezerviran za film "Uzbuna na zelenom vrhu", a petak za film "Ne gledaj mi u pijat".

Festival će biti zatvoren u subotu filmom Dejana Aćimovića naziva "Anka". Sve projekcije su besplatne s početkom prikazivanja u 20.00 sati u Kino dvorani Orašje.

Filmski festival u Orašju održava se uz visoko pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Supokroviteljica manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Dani hrvatskog filma mogu se pratiti i na instagramu i na facebook stranici #danihrvatskogfilmaorasje

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar