Vukosavlje: PRVI GASTRO SUSRETI

Manifestacija „Gastro susreti "Vukosavlje 2017", u okviru obilježavanja Dana opštine Vukosavlje, održana je danas u Društvenom domu u Jakešu.  

03 Sep 2017 0 komentara   Posavske novosti

Gastro susrete je otvorio načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić i rekao je da se radi o manifestaciji koja se prvi put održava i da učestvuje više od 20 izlagača iz Vukosavlja, Modriče, Odžaka, Domaljevca i Šamca.

„ Radi se o predstavljanju gastro ponude sa ovog područja i iz Posavine. U našoj opštini ima stanovništva koje se doselilo iz više od 50 opština BiH, i na samo jednom izložbenom štandu predstavljena je gastro ponuda iz cijele BiH, rekao je Rakić.

On je dodao da je predstavljena i kućna radinost, i dio bogate tradicije.

„ Želimo da pružimo podršku razvoju kulture i tradicije, da pokažemo naše bogatstvo različitosti. Ovom manifestacijom razvijamo i turizma i danas je sa nama više od 500 posjetilaca iz okruženja, dodao je Rakić, koji je izrazio uvjerenje da će manifestacija izrasti u tradicionalni događaj povodom Dana opštine Vukosavlje - 8. Septembar.

U programu su nastupili KUD " Posavina" Crkvina, KUD " Preporod" Odžak, HKD " Napredak" Odžak i  KUD " Ševko Avdić" Tarevci.

Možda vas i ovo interesuje...

  • BORISLAVU RAKIĆU URUČENO PRIZNANJE " NAČELNIK POSAVINE"

    Načelniku opštine Vukosavlje  Borislavu Rakiću danas je uručeno priznanje „Načelnik Posavine“, koje su mu dodijelili čitaoci i redakcija Regionalnog portala Posavske novosti.

  • ВУКОСАВЉЕ: СНСД ОБРАДОВАО 13 ПОРОДИЦА

    Руководство Општинског одбора СНСД-а Вукосавље подијелило је Божићне печенице, новчану помоћ и пакете са основним животним намирницама за 13 социјално угрожених породица са подручја општине Вукосавље.

  • VUKOSAVLJE: ZVANIČNO SAOPŠTENJE U VEZI ANTENSKOG STUBA

    Povodom učestalih dezinformacija i problema koji su se javili u Mjesnoj zajednici Modrički Lug, u vezi Antenskog stuba Mtel-a Načelnik opštine i Opštinska uprava izdaju sljedeće:

Morate se prijavite da bi ostavili komentar