RAJFAJZEN BANKA DONIRALA DJEČIJE IGRALIŠTE

U Javnoj predškolskoj ustanovi "Trol" danas je svečano otvoreno dječije igralište čiju izgradnju je finansirala Rajfajzen banka.

18 Sep 2017 0 komentara  

Direktor ove ustanove Vesna Šain kaže da su dobili novi i obnovili stari tobogan, klackalice i ljuljaške. 

"To nam mnogo znači jer nemamo fiskulturnu salu, a sve rekreativne aktivnosti mališana odvijaju se na igralištu", rekla je Šainova. 

Ona dodaje da u ustanovi boravi 147 djece razvrstanih u šest grupa, od čega su dvije jasličke i četiri vrtićke. 

Član Uprave Rajfajzen banke Mirha Hasanbegović izjavila je da je ova banka do sada poklonila 27 igrališta širom BiH. 

"Već tradicionalno sa partnerom Vester unionom, povodom Dana štednje 31. oktobra, umjesto slanja čestitki poslovnim partnerima odlučili smo da ulažemo u lokalnu zajednicu, gdje i počinje naš posao", rekla je Hasanbegovićeva. 


Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je prisustvovao današnjoj svečanosti, zahvalio je donatorima na pomoći i pozvao i druge da slijede primjer Rajfajzen banke. 

"Za ovu populaciju izdvajamo pola miliona maraka. Neophodno je da proširimo kapacitete ove predškolske ustanove, jer na upis čeka 140 djece. Dio novca i budžetu planiraćemo za narednu godinu i vjerujem da ćemo uz dodatnu pomoć donatora riješiti i taj problem", rekao je Simić. 

Pod pokroviteljstvom načelnika opštine, organizovano je druženje mališana sa beogradskom pjevačicom Leontinom Vukomanović sa kojom su pjevali poznate dječije pjesmice.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: ZA IZGRADNJU I OBNOVU 46 KUĆA 1,8 MILIONA KM

    Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je danas da je na području Dervente u toku obnova i izgradnja kuća za 46 korisnika Regionalnog stambenog programa i da vrijednost radova iznosi 1.800.000 KM.

  • BOGDANIĆ: NOVI ROK ZA ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE PORODILIŠTA U DERVENTI

    Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da će resorno ministarstvo novim rješenjem omogućiti lokalnoj zajednici i Domu zdravlja u Derventi da do kraja godine završe rekonstrukciju porodilišta u toj opštini.

  • Brod i Derventa asfaltiraju dionicu puta u Gornjim Vrelima (foto)

    Izvođenje radova na asfaltiranju puta u dužini od 4.700 metara između sela Vrela Donja i Vrela Gornja u opštinama Derventa i Brod, biće finansiran od kredita koji  je Vlada Republika Srpske dobila od Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), za potrebe troškova Projekta razvoja ruralnog poslovanja.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar