RAJFAJZEN BANKA DONIRALA DJEČIJE IGRALIŠTE

U Javnoj predškolskoj ustanovi "Trol" danas je svečano otvoreno dječije igralište čiju izgradnju je finansirala Rajfajzen banka.

18 Sep 2017 0 komentara  

Direktor ove ustanove Vesna Šain kaže da su dobili novi i obnovili stari tobogan, klackalice i ljuljaške. 

"To nam mnogo znači jer nemamo fiskulturnu salu, a sve rekreativne aktivnosti mališana odvijaju se na igralištu", rekla je Šainova. 

Ona dodaje da u ustanovi boravi 147 djece razvrstanih u šest grupa, od čega su dvije jasličke i četiri vrtićke. 

Član Uprave Rajfajzen banke Mirha Hasanbegović izjavila je da je ova banka do sada poklonila 27 igrališta širom BiH. 

"Već tradicionalno sa partnerom Vester unionom, povodom Dana štednje 31. oktobra, umjesto slanja čestitki poslovnim partnerima odlučili smo da ulažemo u lokalnu zajednicu, gdje i počinje naš posao", rekla je Hasanbegovićeva. 


Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je prisustvovao današnjoj svečanosti, zahvalio je donatorima na pomoći i pozvao i druge da slijede primjer Rajfajzen banke. 

"Za ovu populaciju izdvajamo pola miliona maraka. Neophodno je da proširimo kapacitete ove predškolske ustanove, jer na upis čeka 140 djece. Dio novca i budžetu planiraćemo za narednu godinu i vjerujem da ćemo uz dodatnu pomoć donatora riješiti i taj problem", rekao je Simić. 

Pod pokroviteljstvom načelnika opštine, organizovano je druženje mališana sa beogradskom pjevačicom Leontinom Vukomanović sa kojom su pjevali poznate dječije pjesmice.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: MALIŠANI POSJETILI POLICIJSKU STANICU

    Policijsku stanicu Derventa danas su, u okviru akcije "Dani otvorenih vrata", posjetili mališani predškolskih ustanova "Trol" i Kluba za djecu "Bambi".

  • " MEDO" UGLEDAO SVJETLOST DANA

    Sedma slikovnica Milorada Miše Đurđevića, člana Udruženja književnika Republike Srpske i Srpskog književnog kluba ''Vihor'' Derventa, ima naslov ''Medo'' i pjesmom priča priču o medi koji je željan mednog saća ušao u stablo, najeo se mednog meda i izaći nije mogao, a potom kroz prozorče ugledao svoju dječicu kako ''idu njegovim putem'' pa zamolio sve čitaoce dječijeg srca da mu pomognu da izgladni i porodici se svojoj pridruži...

  • DERVENTA: BOGDANIĆ I JOVIĆ POSJETILI PORODICU KOJA JE DOBILA TROJKE

    Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović posjetili su danas u Derventi porodicu Gibanica, koja je u ovoj godini dobila trojke i uručili im prigodne poklone i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar