DERVENTA: GODIŠNJI KOORDINACIONI SASTANAK RAZVOJNIH AGENCIJA

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovala je danas u Derventi godišnji koordinacioni sastanak sa predstavnicima lokalnih razvojnih agencija i odjeljenja za privredu, razvoj gradova i opština Republike Srpske.

03 Okt 2017 0 komentara   Posavske novosti


Direktor Republičke agencije Marinko Đukić rekao je da je obaveza da se godišnje organizuju dva ovakva sastanka da bi sa kolegama sa terena razmijenili iskustva i zajednički pravili projekte. 

"Prije svega mislim na međunarodne projekte koji su u funkciji razvoja privrede u Srpskoj", rekao je Đukić i dodao da su prezentovani projekti koje će Agencija realizovati sa lokalnim agencijama, opštinama i gradovima u Republici Srpskoj. 

Đukić je naveo da Agencija realizuje projekat "Uvođenje monitoring sistema u preduzeća", u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju /JICA/. 

"Početkom naredne godine dolaze mentori iz Japana koji će obučiti naše ljudi, koje će nakon toga moći dalje da pružaju usluge. Riječ je o savjetodavnim uslugama, od dijagnoze u preduzećima do iznalaženja rješenja", kaže Đukić. 

Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Zoran Savić istakao je dobru saradnju sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća. 

"Poželjno je da saradnja sa viših pređe na niži nivo, da se uzmu strana sredstva i na vrijeme aplicira, da novac uđe u Republiku Srpsku, u mala i srednja preduzeća, što će na kraju poboljšati kompletnu privrednu sliku Srpske", rekao je Savić. 

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić rekao je da 98 odsto privrede ove lokalne zajednice čine mala i srednja preduzeća. 

Direktor za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje Dražen Bošković rekao je da će ova lokalna zajednica u naredne dvije godine izdvojiti 500.000 KM za kreiranje programa zapošljavanja ljudi. 

Morate se prijavite da bi ostavili komentar