4. Festival domlječke sarme

U organizaciji HKUD „Mladost“ i Udruge žena „Vez“ Domaljevac održat će se „4. Festival domlječke sarme“, manifestacija osmišljena u duhu posavske gastro, etno i folklorne tradicije.

30 Okt 2017 0 komentara   Posavske novosti

Festival će se održati u petak, 03. studenog 2017. godine, u dvorani Hrvatskog doma pod pokroviteljstvom općine Domaljevac-Šamac. 

Festivalom se promovira autohtoni proizvod - sarma, koja se kuha prema tradicionalnoj domaljevačkoj recepturi te se na koncu konzumira uz izvorni posavski ambijent kojega dočarava Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ iz Domaljevca. 

Također, na festivalu će biti prezentirana i mnoga druga posavska jela i delicije.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DOMALJEVAC: BOŽIĆNA RADOST

    Pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Maria Jurkića u subotu, 23. prosinca 2017. godine s početkom u 1500 sati na Trgu u Domaljevcu organizira se „Božićna radost“.

  • VUKOSAVLJE: "ŠARENI KARAVAN" ZBLIŽAVA MLADE

    U okviru projekta "Šareni karavan" u Vukosavlju je u nedjelju održana kulturna manifestacija, koju su pripremila djeca  iz opština Vukosavlje, Šamac, Domaljevac i Odžak.

  • " MEDO" UGLEDAO SVJETLOST DANA

    Sedma slikovnica Milorada Miše Đurđevića, člana Udruženja književnika Republike Srpske i Srpskog književnog kluba ''Vihor'' Derventa, ima naslov ''Medo'' i pjesmom priča priču o medi koji je željan mednog saća ušao u stablo, najeo se mednog meda i izaći nije mogao, a potom kroz prozorče ugledao svoju dječicu kako ''idu njegovim putem'' pa zamolio sve čitaoce dječijeg srca da mu pomognu da izgladni i porodici se svojoj pridruži...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar