GOVEDARICA: SRBI SE NEĆE POVLAČITI IZ INSTITUCIJA BiH, NEMA PRIZNANJA KOSOVA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je večeras u Derventi da se Srbi neće povlačiti iz institucija BiH, jer su te institucije srpske.

15 Nov 2017 0 komentara   Posavske novosti

"Srbi su se 1992. godine povukli iz institucija, jer nisu imali šta da izgube. Danas, poslije toliko godina Srbi moraju da budu svjesni da moraju biti najpametniji od postanka Republike Srpske i kako i na koji način, Republiku Srpsku trebaju da brane u zajedničkim institucijama", rekao je Govedarica novinarima. 

On je prisustvovao Skupštini naroda, koja je održana u Centru za kulturu u Derventi u organizaciji Kluba poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

"Kada kažem zajedničkim institucijama to znači da su između ostalog i srpske institucije, nisu samo hrvatske i bošnjačke", rekao je Govedarica i dodao da su večeras došli u Derventu da kažu narodu šta radi vlast i kakva je istina o vlasti u Republici Srpskoj. 

Na pitanje o poslednjim izjavama Izetbegovića i porukama iz Sarajeva Govedarica je rekao: 

" Nema priznanja Kosova, neka proba, neka izvoli, da vidim kako će se provesti". 

 


Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je novinarima da Vlada Republike Srpske ne poštuje zakonsku odredbu, koja proizilazi iz Zakona o budžetskom sistemu. 

"Po ustaljenoj praksi imaćemo usvajanje tih dokumenata po hitnom postupku. Takvo ponašanje je ne samo na nivou Republike Srpske nego i u lokalnim zajednicama", rekao je Čavić. 

On je naveo da treba pogledati kako izgledaju procedure usvajanja budžeta u Srbiji, Hrvatskoj, pa i u Federaciji BiH /FBiH/. 

"Ne može Narodna skupština Republike Srpske kršiti zakon koji donosi. Kakav primjer dajemo običnom čovjeku, kako da vjeruje u pravdu", upitao je Čavić, dodajući da je najveća prijetnja za Republiku Srpsku "iznutra". 

Skupštini naroda prisustvovao je i predsjednik PDP Branislav Borenović, predsjednik Napredne Srpske Goran Đorđić, predsjednik SRS Milanko Mihajlica, te više poslanika iz Kluba SDS-SRS, PDP i NDP.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Novoizabrana predsjednica Republike Srpske svečano preuzela dužnost

    Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je danas ( 19. novembra) u Banjaluci preuzela dužnost od dosadašnjeg predsjednika Milorada Dodika.

  • ШАМАЦ: НДП ОСТВАРИО ПОБЈЕДУ

    Општи избори који су одржани у недјељу, направили су увид у политичко стање на подручју појединих општина а између осталих и у Шамцу, док је предизборна кампања била прилика да се грађанима представе кандидати који заступају одређене програме и циљеве свог дјеловања.

  • DODIK: U RAFINERIJI NAFTE SVE POD KONTROLOM

    Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se u razgovoru sa rukovodstvom Rafinerije nafte u Brodu uvjerio da je sve pod kontrolom i da će biti preduzete sve neophodne mjere da bi se spriječila i umanjila šteta nakon sinoćnog požara i eksplozije u toj rafineriji prilikom čega je poginuo jedan radnik, a deset ih je povrijeđeno.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar