ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА КАНДИДАТ СДС ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

На сједници Главног одбора СДС која је одржана  у Бањалуци, донесена је одлука да ће кандидат Српске демократске странке на предстојећим октобарским изборима за предсједника Републике Српске бити Вукота Говедарица. 

25 Feb 2018 0 komentara   Posavske novosti

"Осјећам прије свега велику одговорност, како у СДС тако и пред сваким човјеком који жели да у РС живи слободан. Мој задатак је да заједно са мојим пријатељима, са мојом СДС, са нашим коалиционим партнерима и свим оним људима који желе промјене у РС ослободим Српску од окупације СНСД-а и њиховог политичког шефа. То је наш задатак и учинићемо све што могу да учине одговорни и достојанствени људи, да направимо подвиг и да тријумфујемо на овогодишњим парламентарним изборима заједно са нашим коалиционим партнерима" - рекао је Говедарица у говору након објаве кандидатуре. 

Говедарица је истакао да је избор кандидата Српске демократске странке за позицију предсједника Републике Српске протекао у демократском амбијенту истакавши убјеђење да ће Српска демократска странка тријумфовати на парламентарним изборима 2018. године. 

" Дубоко се захваљујем свим члановима Главног одбора СДС, а посебну захвалност осјећам према мојим пријатељима Мирку Шаровићу и Мићи Мићићу. Морам признати да је СДС показала своје право лице, које има демократску климу за разлику од неких других политичких организација у РС које се дефинисане као аутократске политичке организације. Хвала им имајући у виду да смо протеклих дана водили дебату ко је онај ко има подршку и ко има највише снаге да донесе промјене" - рекао је Говедарица захваливши се Главном одбору странке на подршци.

Говедарица је истакао да ће у следећој седмици искористити прилику да разговара са коалиционим партнерима, да ће следеће седмице позвати лидере партија са којима је СДС у коалицији, и са њима обавити прелиминарне разговоре јер је неопходно финализовати наш заједнички договор на нивоу политичких партија које чине Савез за промјене. 

"Пред нама је велики постављени циљ и пред нама су задаци. У Републици Српској је данас потребно спасити и сачувати постојећа радна мјеста у привреди која су практично из дана у дана на стакленим ногама. Потребно створити перспективу да се људи запосле и живе у њој, а да је не напуштају, нарочити када су у питању млади образовани људи, пуни енергије и у сваком смислу продуктивни. На нама је да отворимо перспективе и будућност тим људима да живе и стварају своје породице у РС, а  не да перспективу виде ван граница РС. Најављујем да ће један од мојих основних постулата бити борба против криминала и институционалне корупције која је у Републици Српској узела маха и са том рак-раном спремни смо да се хируршки прецизно боримо. То је један од приоритета и најосновнијих задатака који стоје испред мене, и испред мојих пријатеља господина Шаровића и господина Мићића, као и испред свих људи који сада стоје поред мене, а то се односи и на наше коалиционе партнере" - закључио је Говедарица.

Извор: www.sdsrs.com

Možda vas i ovo interesuje...

 • DERVENTA: NA 13. SAJMU PRIVREDE I TURIZMA 130 IZLAGAČA (foto)

  U Derventi će se od 22. do 24. avgusta održati 13. Sajam privrede i turizma, na kojem će učestvovati 130 izlagača iz RS, BiH, Hrvatske i Srbije, a sajam će otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, potvrdili Posavskim novostima organizatori sajama.  

 • ГОВЕДАРИЦА: ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА ИМА ОДГОВОРНУ ВЛАСТ

  Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је у Дервенти да је "крајње вријеме да Република Српска има одговорну власт која ће заступати интересе народа".

 • Održan prvi turnir u odbojci na pijesku „Obudovac 2018“

   

  U okviru manifestacije „Šamačko lјeto“, a u organizaciji odbojkaškog kluba  „Crvena zvijezda“ iz Obudovca  organizovan je prvi turnir u odbojci na pijesku  „Obudovac 2018“  na kojoj je učestovalo osam muških i šest ženskih ekipa   iz Šamca, Obudovca, Brčkog Gradiške, Modriče, Orašja, Pelagićeva, Donjeg Žabara i Beograda.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar