GOVEDARICA: MLADI SU SNAGA NA KOJU SDS RAČUNA

Predsjednik SDS Vukota Govedarica izrazio je uvjerenje da će mladi ljudi, koji prisustvuju Političkoj akademiji SDS-a u Derventi, biti snaga na koju će se stranka moći osloniti, jer je potrebno uspostavljanje međugeneracijske ravnoteže.

17 Mar 2018 0 komentara   Posavske novosti

Nakon otvaranja drugog modula treće generacije Političke akademije SDS-a, kojoj prisustvuje 50 mladih članova stranke, Govedarica je rekao novinarima da se nada da će mladi steći potrebne vještine i da će svojom energijom i znanjem, odlučnošću i hrabrošću poboljšati rad i biti oslonac SDS-u. 

On je rekao da je potrebno stvoriti perspektivu mladim ljudima da ostaju u Republici Srpskoj. 

"Nažalost, iz Republike Srpske mladi odlaze i za protekle četiri godine Srpsku je napustilo 68.000 ljudi. Za to je odgovorna aktuelna vlast koja nema odgovora na mnoga egzistencijalna pitanja", smatra Govedarica. 

Komentarišući navode iz NDP-a da je kandidatura lidera ove stranke Dragana Čavića za poziciju budućeg predsjednika Vlade Srpske uslov za podršku kandidatima Saveza za promjene za pozicije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na opštim oktobarskim izborima, Govedarica je rekao da je na stranačkim forumima dogovoreno da kandidati za ove funkcije pripadnu SDS-u i PDP-u. 

"Nisam za to da u perspektivi definišemo personalne pozicije, ali kada je u pitanju lider NDP-a Dragan Čavić, to je veoma ozbiljan čovjek, pun političkog iskustva i znanja, obrazovan je i zaslužuje svaku pažnju", rekao je Govedarica. 

Govedarica je poručio da će, ukoliko bude izabran za predsjednika Republike Srpske, Čavić biti među prvima sa kojima će obaviti konsultacije. 

Govoreći o prelasku istaknutog člana SDS-a Borislava Bojića u DNS, Govedarica je poželio Bojiću "ugodan boravak u DNS-u", podsjetivši da je ranije oštro kritikovao lidera DNS-a Marka Pavića. 

"Čuo sam se sa Pavićem i čestitao novog člana. SDS neće biti rob pojedinaca i niti bilo ko može ucjenjivati SDS, to mora svakome da bude jasno", poručio je Govedarica. 

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar