U BRODU POKRENUTA HUMANITARNA AKCIJA " POMOZIMO ŽELJANI DA PROHODA"

Nevladina organizacija „ARGS“  i omladina iz Broda pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje Željane Ristić, koja ima dijagnozu kvadriplegija.

12 Apr 2018 0 komentara   Posavske novosti

Prije 14 godina doživjela je saobraćajnu nesreću i od tada je vezana za invalidska kolica.

Aktivisti organizacije Nikola Miličić, Danijela Đukić, Dražen Lučanović i Slaviša Tomičević pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu Željani u liječenju dijagnoze bolesti. 

„ Ona je saznala da postoji šansa za liječenje , a to su tri operacije koje su neophopdne da stane na svoje noge. Svaka operacija bi koštala oko 5.500 evra.  U tom pravcu smo krenuli sa humanitarnom akcijom u nadi da će se građani Brod i drugih opština odazvati“, kaže za Posavske novosti Miličić.

On dodaje da su već postavili kutije za sakupljanje pomoći u nekoliko  ugostiteljskih  objekata  i tržnim centrima,  a u planu je i organizacija donatorske večeri i  žurke.

„Kutije za sakupljanje pomoći biће  postavljene do 3. maja. Već sutra /petak/ u „Siti kafeu“ organizujemo humanitranu žurku, gdje će na ulazu biti postavljena kutija za priloge, a i dio novca od pića biće usmjeren za liječnje naše sugrađanke“, dodaje Miličić.

Svi koji žele da  pomognu mogu to učiniti i uplatom na žiro-račun: 5513051128168659, otvoren kod Nove Banjalučke banke na ime Željana Ristić.

Udruženje „Moj život je u vašim rukama“ iz Gradiške otvorio je humanitarni broj 17005, gdje pozivom donirate 1 KM za liječenje 16- godišnje Željane Ristić.

Možda vas i ovo interesuje...

  • U Brodu pronađeno i oduzeto oko 100 kg duvana

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 15.02.2019. godine,  oko 19,00 časova, u mjestu Zborište, područje opštine Brod, prilikom kontrole putničkog automobila marke „Audi”, sa kojim je upravljalo lice D.M. (1979) iz Broda, pronašli su i oduzeli oko 100 kg duvana koji je bio namijenjen nedozvoljenoj trgovini.

  • BROD: Maloljetnici pokušali opljačkati kuću

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 09.02.2019. godine, na licu mjesta zatekli su tri maloljetna lica koja su izvršila provalu u kuću u Brodu, čiji se vlasnik  trenutno nalazi u inostranstvu.

  • BROD: OBILJEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE( foto)

    Dan Republike Srpske je u Brodu obilježen svečanim prijemom koji je upriličio načelnik ove opštine Ilija Jovičić, posjetom spomen-sobi Boračke organizacije, te parastosom i polaganjem vijenaca ispred centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske na Trgu Patrijarha Pavla.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar