STAKIĆ: VRATITI SRPSKOJ ODUZETE NADLEŽNOSTI

Nosilac kandidatske liste Socijalističke partije /SP/ za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Simo Stakić rekao je  u Brodu da je došlo vrijeme da se Republika Srpska jača u Sarajevu, da se čuvaju njene nadležnosti i pokuša vratiti dio oduzetih.

14 Sep 2018 0 komentara   Posavske novosti

"Socijalistička partija mora da ima poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Imamo program koji nema nijedna politička stranka u Srpskoj i BiH", rekao je Stakić novinarima uoči centralne tribine Opštinskog odbora SP-a na kojoj je predstavljen program stranke i kandidati za Narodnu skupštinu Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. 

Predsjednik Socijalističke partije, Petar Đokić, rekao je na tribini Socijalista u Brodu, da SP nastavlja sa principom solidarne i odgovorne politike, te da će se boriti da se iz dobiti elektroprivrede izdvoje sredstva za subvencioniranje električne energije za socijalno ugrožene.

”U oblasti energetike idemo krupnim koracima naprijed! 40 godina se priča o izgradnji hidrocentrale Buk Bijela, i dok drugi pričaju mi socijalisti krećemo u njenu izgradnju!” Istakao je Petar Đokić, koji se danas vratio iz posjete Rusiji i privrednoj oblasti Nižnjenovgorodska oblast, gde mu je i uručen orden od strane Ruske pravoslavne crkve, za doprinos u izgradnji Rusko-srpskog centra i Hrama u Banjaluci.


Nosilac liste SP-a u Izbornoj jedinici četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske Risto Marić smatra da je potrebno pojedine zakone u Republici Srpskoj, koji nisu bili poštovani, jednako primjenjivati na sve građane i privredne subjekte. 

"Kao narodni poslanik u mandatu 2010-2014. godine borio sam se da naši poljoprivrednici i građani kojima je uskraćena mogućnost da ostvare pravo na zemljište po osnovu eksproprijacije, to pravo i ostvare", rekao je Marić. 

Kandidat za narodnog poslanika iz Broda Nataša Kostadinović kaže da očekuje da socijalisti ostvare najbolji izborni rezultata u Izbornoj jedinici četiri.

"Podržavamo kandidate koalicionih partnera Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH i Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske", rekla je Kostadinovićeva.

Ona dodaje da je ” Politika mukotrpan posao i zahtjeva puno odricanja, ali svijest žena se budi i sve nas je više u politici, i naš glas je jači!”.

 Kandidat za narodnog poslanika Miloš Stanišić kaže da su socijalisti u Brodu prije četiri godine imali najbolji rezultat u Izbornoj jedinici četiri i da očekuje da će taj rezultat biti ponovljen.

"Imaćemo jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Stanišić. 

Tribini su prisustvovali lider SP-a Petar Đokić, predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske i Predstavničkom domu BiH, te predstavnici opštinskih odbora ove stranke Derventa, Modriča, Pelagićevo.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar