ĐOKIĆ: JOŠ VIŠE JAČATI KAPACITETE SRPSKE

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je u Derventi da će socijalisti nastojati još više jačati kapacitete Republike Srpske kako bi ona mogla ekonomski pružati podršku razvoju svih lokalnih zajednica.

17 Sep 2018 0 komentara   Posavske novosti

 Đokić je  prisustvovao centralnoj tribini Opštinskog odbora SP u Derventi, na kojoj je predstavljen program stranke i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva. 

"Nastojaćemo da jačamo mehanizme podrške i pomoći za nove investicije, da ohrabrimo domaće i strane investitore da ulažu na područja gdje god je to moguće. Radićemo da dodatnoj spoljnoj promociji privlačenja investitora", rekao je Đokić novinarima. 

On kaže da Republika Srpska i BiH može postati "hit zemlja u regionu" po pitanju investiranja. 

"Zahvalan sam lokalnoj zajednici, načelniku, koji su uz podršku socijalista uspjeli da naprave dobro privredno okruženje i da privuku brojne investitore, naprave dobre investicije", rekao je Đokić.


Nosilac liste kandidata SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske Risto Marić uvjeren je da će socijalisti imati poslaničko mjesto iz Izborne jedinice četiri. 

"Republika Srpska i BiH je prilika za nove investicije, koje treba snažno podržavati i činiti sve da se olakša privredna aktivnost", rekao je Marić i dodao da treba nastaviti obezbjeđivati beneficije za zapošljavanje, ali i smanjivati poreze i doprinose. 

Nosilac liste SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Simo Stakić očekuje da će stranka biti parlamentarna na nivou BiH. 

"Moramo nastojati da se vrate oduzete nadležnosti Republike Srpske koje su prenesene na nivo BiH, ali i činiti sve da se sačuvaju postojeće. O Republici Srpskoj u Sarajevu se treba pričati sa uvažavanjem", rekao je Stakić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Derventa Milorad Simić, koji je istako dobru saradnju sa socijalistima.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar