ДОДИК ПОРУЧИО ДА ЋЕ У САРАЈЕВУ ШТИТИТИ СРПСКУ

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у Модричи да ће у Сарајеву као члан Предсједништва штитити Репбулику Српску и дати јој већи значај од онога који је имала до сада.

27 Sep 2018 0 komentara   Posavske novosti

"Желим да Република Српска буде јака и сматрам да у Предсједништву БиХ треба да буде одлучнији човјек који ће предузети све да заштити Српску", рекао је Додик вечерас на предизборном скупу СНСД-а. 

Он је истакао да је због борбе за Републику Српску прихватио кандидатуру за српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је оцијенио да је скривање и неистицање била одлика рада досадашњег представника Срба у Предсједништву БиХ, што је Републику Српску поново удаљило од мјеста гдје се одлучује.

Он је навео да је Модрича мјесто великих побједа политике СНСД-а, подсјетивши да је 12 година на челу локалне власти СНСД и начелник Младен Крекић и да је из Модриче био и некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је политика СНСД-а политика за мирну и стабилну Републику Српску, што се види кроз повећавање плата и пензија, те развој и изградњу свих крајева Српске.

"Водимо рачуна о нашем народу, о интересима Републике Српске и чувамо надлежности Срппске", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да СНСД апсолутно подржава Српску листу у Федерацији БиХ /ФБиХ/ у борби за побољшање политичког статуса Срба, што подразумијева и побољшање општих услова за живот српског народа у том ентитету. 

Носилац листе кандидата СНСД-а за посланике у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице четири Игор Жунић изразио је увјерење у побједу СНСД-а 7. октобра.

Он је позвао бираче у Модричи да гласају за СНСД који никада није изневјерио своје гласаче и грађане, а посебно да свој глас дају Милораду Додику и Жељки Цвијановић, кандидатима за највише функције у Репбулици Српској и заједничким органима у БиХ.

Носилац кандидатске листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Војин Митровић оцијенио је кандидатуту Милорада Додика као битну за Републику Српску, а Додика као човјека који ће на најбољи начин бранити интересе Репбулике Српске и српског народа.

На предизборном скупу су говирили и кандидати СНСД-а из Изборне јединице четири за Народну скупштину Републике Српске из Модриче Никола Савић, Мара Милошевић и Бојан Видић.

Скупу у Модирчи присуствовали су и потпредсједници Социјалистичке партије и Уједињене Српске Ристо Марић и Ненад Шабић, као и на начелници општина Девента, Брод и Вукосавље.

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar