ШАМАЦ: НДП ОСТВАРИО ПОБЈЕДУ

Општи избори који су одржани у недјељу, направили су увид у политичко стање на подручју појединих општина а између осталих и у Шамцу, док је предизборна кампања била прилика да се грађанима представе кандидати који заступају одређене програме и циљеве свог дјеловања.

11 Okt 2018 0 komentara   Posavske novosti

Народни демократски покрет (НДП)  је на протекле  опште  изборе изашао у оквиру коалиције „НДП Драган Чавић-НС-СНС-Слобода“ у Шамцу je освојио 2066 гласова, чиме су постали прворангирана политичка партија у овој општини, поразивши и СНСД.

Наслову у прилог говори и чињеница да је и на локалним изборима 2016. године НДП једина партија у Републици Српској која је освојила начелничко мјесто, када је за начелника општине Шамац изабран Ђорђе Милићевић.

И ове године,захваљујући екипи људи окупљених око ове партији и њиховом преданом раду а уз подршку начелника једино је у Шамцу НДП однијео убједљиву побједу.

Кандидати Анка Тутњевић и Велимир Андрић, наишли су на велику подршку  становника општине Шамац, што доказује и  чињеница да се по изборном резултату налазе  на самом врху по броју освојених гласова ове коалиције у изборној јединци број 6 , а на републичком нивоу у овој коалицији заузели  друго односно треће мјесто, одмах иза Драгана Чавића.  

Možda vas i ovo interesuje...

  • BROD: ZATVORENA BIRAČKA MJESTA, GLASALO 39,67 ODSTO

    U opštini Brod glasalo je 6.556  birača ili 39,67 odsto od upisanih 16.525 birača, potvrdila je Posavskim novostima  predsjednik Opštinske izborne komisije/OIK/ Brod Stana Danilović.

  • У ДЕРВЕНТИ ИЗЛАЗНОСТ 41,97 ОДСТО

    На подручју општине Дервента гласовало је 12.853  бирача или 41, 97 одсто, потврђено је из Општинске изборе комисије Дервента.

  • ГОЈКОВИЋ: СИГУРНО И СЛОБОДНО ДО НАЈУБЈЕДЉИВИЈЕ ПОБЈЕДЕ СОЦИЈАЛИСТА

    Социјалистичка партија водила је одговорну и коректну  изборну кампању,учињени су значајни и иновативни потези који су у већој мјери приближили идеју и програм партије човјеку, каже Славен Гојковић, предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Дервента и кандидат за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 4.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar