DERVENTA: SVEČANO ZA DAN REPUBLIKE ( foto)

U Derventi je, povodom Dana Republike Srpske, ispred centralnog spomen-obilježja služen pomen za 608 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove opštine, položeni vijenci, te upriličen svečani prijem.

09 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike. 

"Imamo Republiku Srpsku koju smo izvojevali. Istina, koštala je jako puno, koštala je i Derventu 608 poginulih i 3.000 ranjenih,  rekao je Simić. 

On je istakao da se Derventa po mnogo čemu nalazi visoko u Republici Srpskoj i BiH, te da važi za jako dobru lokalnu zajednicu. 

"Otadžbina se brani radom, razvojem, ljubavlju i mislim da mi u Derventi to veoma dobro radimo", dodao je Simić. Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić, uz čestitku za Dan Republike, istakao je da su za Republiku Srpsku izginuli ljudi u najboljim godinama, te da zbog toga svi imaju obavezu da je čuvaju i brane. 

"Ne smijemo dozvoliti da bude doveden u pitanje opstanak Republike Srpske. Boreći se, mi smo se borili za naš život na ovim prostorima, za vrijednosti, istoriju i naš način života" , rekao je Vujičić. 

On je dodao da bi pojedicima bilo bolje da prihvate postojanje Republike Srpske. 

" Svjedoci smo sve većih pritisaka i napada na Republiku Srpsku, a jedna pokušaj je bio nedavno i u Derventi. Republika je trajna kategorija i i nemoguće je da se bilo šta dogodi", dodao je Vujičić. 

Vijence ispred spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacije Skupštine opštine, Boračke organizacije, organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija lokalne Policijske stanice i predstavnici političkih partija. 

Čestitku povodom Dana Republike Srpske i božićnih praznika uputili su predsjednik Boračke organizacije Derventa Boro Dobrilović i predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske za opštinu Derventa Savko Pećić. 

U Centru za kulturu priređen je prijem za predstavnike javnog života. 

Foto i tekst: Posavske novosti 

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar