BROD: OBILJEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE( foto)

Dan Republike Srpske je u Brodu obilježen svečanim prijemom koji je upriličio načelnik ove opštine Ilija Jovičić, posjetom spomen-sobi Boračke organizacije, te parastosom i polaganjem vijenaca ispred centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske na Trgu Patrijarha Pavla.

09 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Jovičić je istakao da Brođani Dan Republike svake godine obilježavaju sa velikim ponosom. "Brod je jedan od gradova koji je u ratu strahovito stradao po pitanju ljudskih žrtava, ratnih vojnih invalida, te po materijalnom razaranju. Naši građani nemaju veće svetinje od Republike Srpske", rekao je novinarima Jovičić. 

On je dodao da se lokalna zajednica sa posebnim senzibilitetom odnosi prema borcima, porodicama poginulih, ratnim vojnim invalidima, Boračkoj organizaciji, te organizacijama i udruženjima proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Radoslav Kokić istakao je da je Dan Republike najbolja prilika za odavanje priznanja i počasti onima koji su živote uložili u temelje Republike Srpske i svega onoga što današnje generacije uživaju u slobodi. 

"Na prijedlog Boračke organizacije Brod, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posthumno je odlikovala generala Slavka Lisicu. Mnogo smo ponosni na taj potez jer je general Lisica dao nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, posebno za oslobađanje opštine Brod", rekao je Kokić. 

Vijence ispred spomen-obilježja položio je načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, delegacija Skupštine opštine, Boračke organizacije, Policijske stanice Brod, udruženja i organizacije proistekle iz rata, te predstavnici političkih partija. Vijenac je položen i ispred biste generala Slavka Lisice. 

Opštinska uprava Brod i ove godine obezbijedila je određeni broj zastava Republike Srpske koje su podijelili građanima na Trgu Patrijarha Pavla.

 

Tekst i foto: Posavske novosti 

Možda vas i ovo interesuje...

  • U Brodu pronađeno i oduzeto oko 100 kg duvana

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 15.02.2019. godine,  oko 19,00 časova, u mjestu Zborište, područje opštine Brod, prilikom kontrole putničkog automobila marke „Audi”, sa kojim je upravljalo lice D.M. (1979) iz Broda, pronašli su i oduzeli oko 100 kg duvana koji je bio namijenjen nedozvoljenoj trgovini.

  • BROD: Maloljetnici pokušali opljačkati kuću

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 09.02.2019. godine, na licu mjesta zatekli su tri maloljetna lica koja su izvršila provalu u kuću u Brodu, čiji se vlasnik  trenutno nalazi u inostranstvu.

  • VIDIĆ I KOKIĆ I DALJE NA ČELU BORAČKE ORGANIZACIJE BROD ( foto)

    Za predsjednika Predsjedništva OBO Brod  izabran je Zoran Vidić, a za predsjednika Skupštine Radoslav Kokić, koji su i u prethodnom mandatnom periodu obavljali ove funkcije, odlučili su delegati izborne Skupštine.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar