DERVENTA: BROJNI GRAĐANI DOČEKALI PRAVOSLAVNU NOVU GODINU ( foto i video)

U Derventi je na Trgu pravoslavlja tradicionalno dočekana pravoslavna Nova godina.

14 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

U sabornom i spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice služen je moleban, nakon čega je novogodišnju čestitku uputio načelnik opštine Derventa Milorad Simić. Priređen je i vatromet. 

"Mojim sugrađanima želim sve najbolje, da godina pred nama bude bar malo bolja nego 2018, da nas sreća i zdravlje posluži, da se slažemo i radujemo svakom uspjehu. Da radimo, gradimo, da nam škole i obdaništa budu puni djece", rekao je Simić. 

On je dodao da se sve veći broj Dervenćana okuplja na Trgu pravoslavlja da dočeka pravoslavnu Novu godinu. 

Doček je organizovao Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" pod pokroviteljstvom načelnika opštine. 

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Derventa Dragan Kainović čestitao je stanovnicima pravoslavnu Novu godinu i poželio im zdravlje, sreću, mir i ljubav, odnosno sve ono što se ne može kupiti novcem. 

"To ne bismo mogli uraditi bez pomoći načelnika Simića, kao i Dragana Novića, vlasnika salona “Marco Polo”, sponzora večerašnjeg vatrometa. Njima i svima drugim koji su nas podržali posebno se zahvaljujem", rekao je Kainović.

Član Upravnog odbora “Prosvjete” Milorad Mišo Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog toga što upravo ovo društvo organizuje prvi kulturno-umjetnički događaj u Novoj godini. 

Tekst, foto i video Posavske novosti 

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar