DOBOJ: Pronađena i oduzeta veća količina oružja i eksplozivnih materija ( foto)

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 14.01.2019. godine, identifikovali su lice V.Đ. (2000) sa područja grada Doboja, koje je istog dana iza ponoći sa vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektro-napojnoj odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja  na lijevom kolosijeku za vozove, koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj.

16 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Istog dana na području grada Doboja izvršen je pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica Lj.Đ. a koje koristi lice V.Đ., prilikom čega je  pronađen i oduzet puško-mitraljez, sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Operativnim saznanjima utvrđeno je da je lice V.Đ. od lica M.S. sa područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13.01.2019. godine, te da je istu vratilo drugog dana u podnevnim časovima. Kod lica M.S je pronađena i oduzeta automatska puška kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

Takođe, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lica M.S., prilikom čega je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva.

 Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica V.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S., Lj.Đ. i M.S. biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

 

Možda vas i ovo interesuje...

 • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

  Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

 • Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

  Policijski službenici Policijske stanice Brod, 20.02.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli  dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.

 • Brod: Oduzeta veća količina duvana, cigareta i alkoholnog pića

   

  Policijski službenici Policijske stanice Brod, 14.02.2019. godine, postupajući po prethodno sačinjenom operativnom planu koji se odnosi na sprečavanje i suzbijanje pojavnih oblika nedozvoljenog prometovanja duvana i duvanskih proizvoda, na području gradske pijace u Brodu, od tri lica oduzeli su duvanske proizvode i alkoholna pića koji su bili namijenjeni nedozvoljenoj trgovini.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar