ŠAMAC: Uručeni paketići djeci sa posebnim potrebama od udruženja ratnih vojnih invalida

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Šamac uručilo je 17 paketića djeci iz Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama, čime je ozvaničen početak saradnje dva udruženja.

16 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Mićo Blagojević rekao je da su sredstva za paketiće obezbijeđena od invalidnina i nekoliko lјudi koji poštuju ratne vojne invalide.

„Svake godine pravimo po neku humanitarnu akciju. Ove godine smo odlučili da to budu djeca iz Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama kako bismo mi, stariji invalidi, djeci izmamili osmjeh na licu“, naveo je Blagojević.
Blagojević je dodao da ovo udruženje na godišnjem nivou ima 4.000 KM od opštine Šamac za troškove rada kancelarije.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović rekao je da je ovim činom počela saradnja dva udruženja, koja će pokušati da zajedno apliciraju za projekte koji su za dobrobit svih članova.

On je podsjetio da i ovo udruženje dobija od opštine Šamac 4.000 KM na godišnjem nivou, dodajući da je to dovolјno za finansiranje rada udruženja, izlete, radionice i manifestacije na kojima će učestvovati ove godine.

Na šamačkom području ima više od 45 lica sa posebnim potrebama, dok u Udruženju ima 10 djece.

Paketići su uručeni u Dnevnom centru Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama koje se nalaze u prostorijama Centra za socijalni rad, gdje ih je djeci uzrasta do 13 godina podijelio Djeda Mraz.

Svetlana Pavlović

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar