PU DOBOJ: Apel vozačima – Počinje drugo polugodište školske 2018/2019. godine

 

Policijska uprava Doboj upućuje apel vozačima motornih vozila da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i puteva u naseljenim mjestima koji vode u pravcu obrazovnih ustanova s obzirom da od ponedeljka 21.01.2019. godine, počinje drugo polugodište školske 2018/2019. godine, kada će na ulicama biti prisutan veći broj djece školskog uzrasta, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.   

18 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Kako bi se povećala bezbjednost učenika  biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj djece školskog uzrasta. Policijski službenici će vršiti i pojačanu kontrolu saobraćaja  usmjerenu na  brzinu kretanja vozila, poštivanje odnosa vozač – pješak i tehničku ispravnost autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

U blizini škola pojačaće se aktivnosti na sankcionisanju svih drugih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u koordinaciji sa direktorima i pedagozima škola nastaviće sa edukacijom učenika o saobraćajnim pravilima i propisima, a sve u cilju stvaranja kulturnih navika u saobraćaju kod mlađe populacije.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Dvije osobe smrtno stradale u prometnoj nesreći prema Domaljevcu

    Na magistralnoj cesti M-14,2 Orašje – Odžak, na dionici između Tolise i Domaljevca, jutros nešto prije 10,00 sati dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj  su, prema prvim informacijama, dvije muške osobe smrtno stradale.

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 20.02.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli  dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar