DERVENTA: ZORAN VIDOVIĆ PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA ( foto i video)

Dvadesetšestogodišnji  Zoran Vidović prvi je doplivao do Časnog krsta na rijeci Ukrini u Derventi.

19 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

„Šet godina učestvujem i peti put osvajam Časni krst. Nešto me vuče da to činim, motivacija dolazi sama. Osjećaj je neopisiv, voda dobra.  Svake godine kažem neću više, ali dođe praznik pa se odlučim na učešće“ rekao je Vidović, koji je po zanimanju bravar.

Vidoviću su društvo pravili Siniša Pejčić, Darko Malić i Miladin Stjepanović.

Prije plivanja za Časni krst u Sabornom i spomen hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Derventi je služena liturgija, nakon čega je litija krenula do Starog mosta, gdje su sveštenici Srpske pravoslavne crkve obavili osveštanje vodice.

Stanoje Simić je šesnaesti put nosio Časni krst od hrama do Starog mosta, gdje je i obavio čin puštanja u vodu, te je novčanim prilogom nagradio plivača koji je prvi stigao do Časnog krsta, ali i druge učesnike.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Večeras najveći i najsvjetliji Mjesec u 2019. godini

    Pun mjesec će večeras 19. februara, biti najveći i najsvjetliji u 2019. godini, jer će se nalaziti na tački koja je najbliža Zemlji, odnosno na oko 356.800 kilometara, najavili su naučnici.

  • Rasvijetljeno razbojništvo u Derventi

    Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalitičke policije Policijske uprave Doboj, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom,  idetinifovali su lice Lj.Đ. (1981) sa područja opštine Derventa, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo „Razbojništvo“.

  • DERVENTA: RASPOREĐENO 420.000 KM ZA SPORT

    Opština Derventa za 2019. Godinu izdvaja 420.000 KM sportskim udruženjima i klubovima za godišnji Plan raspodjele sredstava.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar