ŠAMAC: Aktivnosti preduzeća KP "Vodovod i kanalizacijа"

 

Ukupna naplativost preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u Šamcu za 2018. godinu iznosi  504.000 KM, što je 2,5 odsto procenata manja u odnosu na 2017. godinu što je bilo i očekivano, jer smo 2017. godine pokrenuli naplatu za one koji nisu plaćali za potrošenu vodu više od 10 godina“ – rekao je direktor Mihajlo Đurđević.

24 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

On kaže da je u 2015. godini naplata bila 389.000 KM, u 2016. godini 420.000 KM, u 2017. godini 518.000 KM.

„Sve što naplatimo koristimo u svrhe da servisiramo dugove iz prethodnog perioda. Pravni subjekti nam duguju oko 70.000 KM, dok je naplativost od građana oko 80 odsto. Preduzimamo određene mjere prema onima koji ne plaćaju vodu. Prema Zakonu o komunalnim djeltnostima imamo pravo da isklјučimo potrošače sa mreže, ali mi ih uvjek pozivamo da se sa  njima dogovorimo i nastojimo da do toga ne dođe“ – kaže Đurđević.

On je apelovao na pravne subjekte i građane da plaćaju usluge Vodovodu, jer je kako on kaže, to je  zakonska obaveza.

Đurđević podsjeća da su dugovanja građana oko 100.000 KM, ali da se mnogi pozivaju na zastaru dugova, a neki građani su odselili, a dugovanja ostala.

„Mi smo građanima ponudili da plaćaju vodu 1 odsto nastalog duga uz tekuću potrošnju, ali mnogi se pozivaju na zastaru duga i tada plate zadnju godinu, a ostalo im se otpisuje“ - kaže Đurđević.
On kaže da će u narednom periodu isklјučivati sa vodovodne mreže sve one koji ne plaćaju vodu, ali prevashodno mora da se konsultuje sa Skupštinom.

Podsjećamo, cijena m3 vode sa kanalizacijom na šamačkom području iznosi 0,91 KM, a na području opštine Šamac ima 3.400 potrošača vode.

Svetlana Pavlović

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar