SPKD "PROSVJETA" DERVENTA: OBILJEŽENA KRSNA SLAVA SVETI SAVA

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" /SPKD/ Derventa proslavio je krsnu slavu Svetoga Savu, lomljenjem slavskog kolača i svečanim prijemom u prostorijama Centra za kulturu Derventa.

25 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Ovo društvo dodijelilo je zahvalnice zaslužnima koji su u prethodnom periodu podržali njihov rad, a slavsku svečanost su uveličali pjevačka grupa Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Derventa" i profesor muzike Violeta Pećić. 

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Derventa Dragan Kainović istakao je da su ciljevi društva čuvanje tradicije, jezika, kulture, pisama i svega onog što čini jedan narod. 

"U prošloj godini obilježili smo krsnu slavu i organizovali izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa. Za ovu godinu planiramo pozvati u goste orkestar harmonika iz Ugljevika, a dalji planovi zavise od materijalnih sredstava", rekao je Kainović novinarima. 

On je izrazio zahvalnost lokalnoj zajednici za ukazano povjerenje i podršku, kao i drugima koji su pomogli rad "Prosvjete". 

Tradicionalan događaj je i organizacija dočeka pravoslavne Nove godine.

Član Opštinskog odbora SPKD "Prosvjeta" Milorad Mišo Đurđević istakao je da je godina iza njih bila uspješna, podsjetivši da je na konkurs za izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa pristiglo 57 radova i da je ta manifestacija imala dobar odziv. 

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić čestitao je slavu članovima ovog društva, istakavši da će lokalna zajednica podržavati rad "Prosvjete", kao što je to činila i do sada.

 

 

Možda vas i ovo interesuje...

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

  • "ОРКЕСТАР ХАРМОНИКА" У ДЕРВЕНТИ 2. МАРТА

    Српско просвјетно и културно друштва "Просвјета", Општински одбор  Дервента организује концерт „ Оркестар Хармоника“ из Угљевика у просторијама Центра за културу Дервента.

  • "BOSILJAK" PUTUJE U DOHU

    Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" iz Dervente 26. februara putuju u Dohu, gdje će nastupiti na Festivalu interkulturalnog dijaloga i kulturnih različitosti.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar