БРОД: ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ( фото)

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, одржана је четрнаеста по реду Светосавска академија у амфитеатру СШЦ  ''Никола Тесла''  у Броду 24. јануара 2019. године, а у организацији Светосавске омладинске заједнице Брод.

26 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

Слово о Светом Сави одржао је ђакон Владо Мојевић, парохијски ђакон при храму светих апостола Петра и Павла у Добоју.


У културно-умјетничком дијелу програма учествовали су ,,Србски Православни појци“ из Београда који су својом љепотом појања извели неколико духовних, етно и традиционалних српских композиција.

Бродски пјесник Јово Димић је својим учешћем изговорио здравицу у част прослављања светог Саве, а најмлађи светосавци и учесници били су ученици трећег разреда  ЈУ ОШ ,,Свети Сава“ у Броду, Вук Џабић и Никола Зечевић, који су свој таленат свирања на гитари и пјевања показали у изведби пјесме ,,Тамо далеко“. 


Пошто је ова Светосавска академија била и хуманитарног карактера, по завршетку академије, чланови Светосавске омладинске заједнице Брод организовали су на излазу прикупљање добровољног прилога за потребе лијечења Зорана Пејчића из Брода.

Вриједно је истаћи да је овај догађај у нашем граду препознат и од стране локалне заједнице, која већ четрнаест година уназад подржава активности Светосавске омладинске заједнице у Броду.  

Захвалност, такође, дугујемо и Црквеној општини Брод и њеном свештенству, без чије помоћи и подршке не би спровели ни једну нашу активност.

Г. Марјановић

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar