Za tri dana sankcionisano 106 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Doboj su 18/19., 19/20., 20/21. i 21/22.01.2019. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

28 Jan 2019 0 komentara  

 Tokom akcije kontrolisan je ukupno 701 učesnik u saobraćaju i svi su alkotestirani. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno i sankcionisano 106  vozača, 16 vozača je lišeno slobode od kojih je jedan odbio da se podvrgne alkotestiranju.

 Policijska uprava Doboj  će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti.

Takođe, zbog početka drugog polugodišta školske 2018/2019. godine, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i puteva u naseljenim mjestima koji vode u pravcu obrazovnih ustanova, a sve u cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Možda vas i ovo interesuje...

  • Dvije osobe smrtno stradale u prometnoj nesreći prema Domaljevcu

    Na magistralnoj cesti M-14,2 Orašje – Odžak, na dionici između Tolise i Domaljevca, jutros nešto prije 10,00 sati dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj  su, prema prvim informacijama, dvije muške osobe smrtno stradale.

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 20.02.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli  dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar