ZBIRKA POEZIJE "DERVENTA ME U ZAGRLJAJ ZOVE" TANENKA MARIĆA

U izdanju Srpskog književnog kluba “Vihor“ iz Dervente svjetlost dana ugledala je prva zbirka poezije „Derventa me u zagrljaj zove“ Tanenka Marića iz Dervente.

29 Jan 2019 0 komentara   Posavske novosti

U zbirci poezije je objavljeno 60 pjesma.  Rođen je 1967. godine u Pojezni. Ljubav prea pjesmi i stihu nazirala se još u ranom djetinjstvu, ali bez želje za nekom vrstom javnog promovisanja. Oženjen je, otac troje djece, dvije kćerke i sina.

Do sada ima objavljene pjesme u raznim časopisima i zbornicima. Član je SKK“Vihor“ Derventa.

„Nemiran sa počeo da spavam

i uzbuđen skoro svako veče

Derventu sam počeo da sanjam,

Ukrina mi u snovima teče“.

Recenzenti zbirke pjesama su Savko Pećić Pesa i Slavko Pokrajac iz Dervente.

„Ovom knjigom pjesama ulazi u mističan svijet poeta velikim korakom.  Pokazao je raskošno  stvaralaštvo, što mu daje vizu za ulazak u svijet lijepe pisane riječi. Prvenstveno kao zavičajni pjesnik, u sadržaju ove zbirke pjesma zastupljena je široka lepeza rodoljubive, ljubavne, boemske i socijalne lirike. Zbog te raznovrsnosti, od njega u buduće treba očekivati mnogo više i sadržajnije pjesničko stvaranje“. 

U recenziji Savko Pećić dalje navodi:

„Onaj ko se odvaži da napiše makar jedan stih o sebi, zavičaju, putešestvijama za trajanje svog života, uradio je nešto što se pamti i ostaje. Tanenko pamti svoje djetinjstvo, odrastanje, momkovanje, sazrijevanje, hvatanje u koštac sa novim životni iskustvima, čovjeka koji jezdi uz livade i pašnjake, u zagrljaju jutra. Sve to iz ništa u nešto polako putujem stvara, doživljava i nadograđuje kao kulu, koja se ne ruši, nasuprot traje i postaje sve čvršće i jača.“.

 

Posavske novosti

Možda vas i ovo interesuje...

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

  • "ОРКЕСТАР ХАРМОНИКА" У ДЕРВЕНТИ 2. МАРТА

    Српско просвјетно и културно друштва "Просвјета", Општински одбор  Дервента организује концерт „ Оркестар Хармоника“ из Угљевика у просторијама Центра за културу Дервента.

  • Konkurs i poziv za učešće na 10. jubilarnom Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu

    Pozivamo pesnike iz Evrope i sveta da uzmu učešće na ovogodišnjem 10. jubilarnom Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu slanjem jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku i time steknu mogućnost da:

Morate se prijavite da bi ostavili komentar