ŠAMAC: PODRŠKA PRIVREDNICIMA

Načelnik Odjelјenja za privredu i inspekcijske poslove u opštini Šamac Predrag Nedić izjavio je da su u okviru predviđenog Budžeta za 2019. godinu kroz ovo Odjelјenje predviđena sredstva za privredu u visini od 70.000 KM, što je blago povećanje u odnosu na 2018. godini kada je to iznosilo 60.000 KM.

01 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Nedić dodaje da su sredstva za podsticaje u privredi predviđena za zapošlјavanje i nabavku opreme i mašina.

„Isplatu podsticaja planiramo prvenstveno našim privrednicima koji rade, zapošlјavaju i koji svoju proizvodnju dižu na neki viši nivo, privrednike koji imaju dobro osmišlјene dobre poslovne ideje da pokrenu i neki novi biznis, a sve to u cilјu jačanja privrede na šamačkom području“ – kaže Nedić.

On dodaje da priželјkuju da predviđenih 70.000 KM za podsticaje u privredi budu nedovolјna, a sve u cilјu razvoja privrede.

„Ako bi bilo potrebe i za većim sredstvima, ja vjerujem da ćemo kroz realokaciju sredstva i kroz Rebalans budžeta obezbijediti ta sredstva“ – naglašava Nedić.

Nedić podsjeća da podsticajna sredstva  za privredu prati izrada novih Pravilnika koji se svake godine donosi, a te izmejene i dopune pravilnika su uglavnom zabilјežene u svrhu da što veći broj privrednika i može  da se javi i konkuriše za podsticajna sredstva.

„Opština Šamac i finansijski učestvuje i podržava privrednike u tom smislu“ – kaže Nedić.

Svetlana Pavlović

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar