PAŽNJA! Jak vjetar u petak (1. 2.2019.) i subotu (2. 2.2019.)

Republički hidro – meteorološki zavod Republike Srpske (RHMZ RS) najavio je vjetrovito vrijeme u Republici Srpskoj u petak (1. 2.2019.) i subotu (2. 2.2019.), s vrlo jakim vjetrom u centralnom pojasu Srpske.

01 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Biće mjestimične kiše od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, uz rast dnevne temperature.

Sutra, 1.februara 2019. godine očekuje se jačanje vjetra. Pojačan južni i jugozapadni vjetar duvaće na zapadu i jugozapadu u planinama, a zatim i sjevernije do
regiona Banje Luke. Vjetar će biti jak i veoma jak od 40 do 50 km/čas, u planinaskom pojasu od 55 do 65 km/čas sa olujnim udarima preko tih vrijednosti.


S pojačanim vjetrom će biti i na prelazu sa petka na subotu i u subotu (2. 2.2019. godine). Prema večeri, 2. 2.2019. godine, zona jakih udara vjetra proširiće se na istočne planinske predjele Srpske.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima, organizacijama , kolektivima da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa najavom meteorologa i da svoju imovinu obezbijede od jakog vjetra.

www.ruczrs.net

Možda vas i ovo interesuje...

  • PAŽNJA, jak vjetar i mraz za vikend!

    Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS), na osnovu prognoze RHMZ Republike Srpske, skreće pažnju građanima, kolektivima da će Republiku Srpsku u naredna dva dana zahvatiti mjestimični jaki, olujni naleti vjetra i osjetno smanjenje temperature vazduha.

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar