Oštetio budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske za 3.574.617, 39 KM

Policijska uprava Doboj, 31.01.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica M.G. (1949) odgovornog lica u pravnom licu, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i krivično djelo „Nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica“.

01 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Za prijavljeno lice M.G. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u pravnom licu iz Dervente, u namjeri da tom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka januara 2014. do kraja decembra 2015. godine, prekršilo zakon i pravila poslovanja u odnosu na raspolaganje, korišćenje i upravljanje imovinom, izbjeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, usmjeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odoborilo korišćenje istih u druge svrhe a ne za plaćanje prioritetnih poreskih obaveza.

Takođe, za isplaćene neto plate u toku 2014. i 2015. godine, izbjeglo je prijaviti poreske obaveze i plaćanje preko blokiranih žiro-računa, te je  određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji sa drugim privrednim društvima. Navedenim radnjama je  prouzrokovalo nesposobnost pravnog lica da pravovremeno plaća dospjele poreske obaveze.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 3.574.617, 39 KM, a za isti iznos je privredno društvo iz Dervente ostvarilo protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj. 

Možda vas i ovo interesuje...

  • Dvije osobe smrtno stradale u prometnoj nesreći prema Domaljevcu

    Na magistralnoj cesti M-14,2 Orašje – Odžak, na dionici između Tolise i Domaljevca, jutros nešto prije 10,00 sati dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj  su, prema prvim informacijama, dvije muške osobe smrtno stradale.

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

    Policijski službenici Policijske stanice Brod, 20.02.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli  dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar