Milić: Postignut dogovor sa Republikom Srpskom o cijeni električne energije

„Postignut je dogovor o cijeni električne energije za distrikt Brčko za 2019. godinu, a koja iznosi 9,65 pfeninga po kilovatu, dok je prošle godine ona iznosila 9,50 pfeninga.

02 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Ovo je neznatno povećanje i izuzetno povoljna cijena po distrikt i znači da na terenu neće dovesti do poskupljenja ni za privredu ni za domaćinstva”, istakao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

On je izrazio zahvalnost i naveo da je zahvaljujući razumijevanju uprave Elektroprivrede Republike Srpske sa v. d. direktora Lukom Petrovićem na čelu, ministru energetike u Vladi RS Petru Đokiću pa i samom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku nastavljen trend uspješnog dogovaranja sa Republikom Srpskom oko povlašćene cijene električne energije. 

„Moram napomenuti da je Republika Srpska u prethodnom periodu snabdijevajući Brčko električnom energijom, u odnosu na tržišnu cijenu koju je mogla ostvariti, na neki način donirala Brčkom preko 30 miliona konvertibilnih maraka. U odnosu na cijene koje smo imali u ponudi od entiteta mi smo postigli uštedu između 12 i 13 miliona maraka za 2019. godinu”, dodao je Milić. 

On je naveo da predstoji ozbiljan posao koji se odnosi na izmjene odgovarajućih propisa kako bi Brčko i zakonski postalo dio unutrašnjeg elektroenergetskog tržišta u BiH, odnosno „kako bismo se ubuduće poštedjeli ovakvih pregovora, a Brčko imalo garantovanu cijenu električne energije”.

vlada.bdcentral.net

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar