BROD: " ŠAKALIJADA" OKUPILA OKO 500 LOVACA ( foto)

U Brodu je održana druga hajka na šakale "Šakalijada", na kojoj je učestvovalo oko 500 lovaca iz Republike Srpske i FBiH.

02 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Predsjednik Lovačkog udruženja " Vučjak“ Brod Marko Vidić u izjavi novinarima je rekao da je odstreljeno pet šakala, pet licica, dvije kune i jedna divlja mačka.

"Kada pogledate broj lovaca i odstrijeljeni broj divljači , to samo lovci mogu da razumiju, da to ne može ići tako kako mi zamislimo. Imali smo danas polusreću da smo ipak odstrijelili pet šakala i ja sam zadovoljan”, rekao je Vidić.

On je dodao da su svi učesnici uživali u organizovanom druženju, i da je i vrijeme išlo na ruku lovcima.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić kaže  da je ovo zajednička manifestacija lokalne zajednice, Turističke organizacije Brod i LU “Vučjak”.

"To je jedna zajednička naša manifestacija, a kojom mi želimo da predstavimo lovno-turističke mogućnosti opštine Brod. Mi ustvari otvaramo jednu priču za duga vremena oko lovnog turizma i susreta lovaca ovdje u Brodu, istakao je Jovičić. 

Lovci ističu da osim druženja  lovaca i prijatelja prirode, želi se doprinijeti  ograničavanju  broja šakala na području lokalne zajednice, jer je šakal jedan od najopasnijih predatora i štetočina,  posebno kada je u pitanju plemenita divljač  i sitna stoka.

Organizatori su za sve učesnike pripremili ručak, muziku uživo i lovačku tombolu.

"Šakalijadi" je prisustvovao i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić. 

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.