DERVENTA: "HOBI" POKRENUO AKTIVNOSTI ( FOTO)

U Derventi je obnovljen rad Sportskog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Hobi“ Derventa.

03 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Predsjednik Društva „Hobi“ Milovan Martić kaže da su nakon dužeg zastoja pokrenuli aktivnost i rad.

-Akcenat je stavljen na pokretanje rada sekcija golubarske, živinarske, kunićarske, ptičarske, akvarelističke sekcije. Mnogo više možemo uraditi kada smo organizovani i kada imamo organizovan nastup na domaćoj i međunarodnoj sceni, kaže Martić.

On je pozvao sve ljubitelje i uzgajivače sitnih životinja da se uključe u rad Društva.

- Postizali smo značajne rezultate na izložbama  na lokalnim, republičkim, državnim, ali i međunarodnim izložbama. Organzovali smo uspješno proljećnu berzu sitnih životinja i opreme, međunarodne izložbe u Derventi, kaže Martić.

Martić veliku ljubav prema golubarstvu nije zaboravio ni u najteža vremena.

- To čovjek zavoli. Bavim se golubarstvo od svoje devete godine života. Potrebno je dosta truda i ulaganja, treba čovjek imati znanje i stalno učiti jer se u protivnom teško može napredovati, kaže Martić.

Dobru saradnju Društvo koje je osnovano još 1996. godine ostvarilo je sa izlagačima, udruženjima ili organizatorima izložbi iz Tešnja, Gradiške, Banja Luke, Prijedora, Novog Sada, Sombora, Mađarske...

Svi koji žele da se uključe u rad Društva „Hobi“ mogu se javiti osobama na konktakt telefone koje je ponudilo Društvo: Golubarska sekcija  Željko Ćosić ( 065-670-017) i Namik Nuhić ( 065- 494-933), Živinarska sekcija Miro Bešlić ( 065- 805- 632) i Siniša Stevanović ( 066- 679- 715). Kunićarsku sekciju vodi Fikret Ibrić, a ptičarsku sekciju Slaven Kovačević.

N. Simić - Posavske novosti 

Možda vas i ovo interesuje...

  • Večeras najveći i najsvjetliji Mjesec u 2019. godini

    Pun mjesec će večeras 19. februara, biti najveći i najsvjetliji u 2019. godini, jer će se nalaziti na tački koja je najbliža Zemlji, odnosno na oko 356.800 kilometara, najavili su naučnici.

  • Rasvijetljeno razbojništvo u Derventi

    Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalitičke policije Policijske uprave Doboj, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom,  idetinifovali su lice Lj.Đ. (1981) sa područja opštine Derventa, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo „Razbojništvo“.

  • DERVENTA: RASPOREĐENO 420.000 KM ZA SPORT

    Opština Derventa za 2019. Godinu izdvaja 420.000 KM sportskim udruženjima i klubovima za godišnji Plan raspodjele sredstava.