ODRŽAN 25. SVETOSAVSKI ŠAHOVSKI TURNIR U OBUDOVCU

Obudovački šahisti odnijeli su ubjedljivu pobjedu u sve tri kategorije na tradicionalnom Svetosavskom šahovskom turniru u Obudovcu na kojem se takmičilo 37 šahista.

04 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

U konkurenciji seniora novčana nagrada i prvo mjesto pripalo je Novaku Iliću, drugo Cviki Zoranoviću i treće Davoru Ganiloviću, svi iz Obudovca.

Medalju i pehar za prvo mjesto u konkurenciji omladinaca kadeta do 12 godina odnijela je Helena Gajić, drugo Petar Simić i treće Tamara Simić, svi iz Obudovca.

U konkurenciji kadeta do 16 godina medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto dobio je Dušan Joksimović, za drugo Ilija Ristić i treće Dragica Simić, svi iz Obudovca.

Predsjednik obudovačkog Šahovskog kluba "Crvena zvijezda" Nedo Simić rekao je da su sinoć u Domu kulture "Milan Jelić" šahisti iz Obudovca, Bijeljine i Dvorova pokazali fer igru.

Načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Slobodan Stojić rekao je da ova opština uvijek podržava mladost i da će tako nastaviti i u budućnosti.

Organizator turnira je Šahovski klub "Crvena zvijezda" iz Obudovca, a pokrovitelj opština Šamac.

Svetlana Pavlović

Možda vas i ovo interesuje...

 • Počela izgradnja obdaništa u Obudovcu

  U mjesnoj zajednici Obudovac, na zadovolјstvo građana i mališana juče je počela izgradnja dječijeg obdaništa.

 • ŠAMAC: PODRŠKA PRIVREDNICIMA

  Načelnik Odjelјenja za privredu i inspekcijske poslove u opštini Šamac Predrag Nedić izjavio je da su u okviru predviđenog Budžeta za 2019. godinu kroz ovo Odjelјenje predviđena sredstva za privredu u visini od 70.000 KM, što je blago povećanje u odnosu na 2018. godini kada je to iznosilo 60.000 KM.

 • Deseti „Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda“( foto)

   

  Centar za kulturu u saradnji sa opštinom Šamac organizovao je danas dvodnevni, deseti po redu „Sajam meda, prehrambenih i tradicionalnih proizvoda“.