VIŠKOVIĆ POSJETIO KOMPANIJU " MREŽA - NETWORK"

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada u narednom periodu učiniti sve da pomogne perspektivnim kompanijama, kao što je "Mreža-netvork" u Derventi, koje mogu da zapošljavaju i investiraju.

05 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

"Zadovoljstvo je doći u firmu koja uspješno posluje. Uvjerio sam se da su za mašinama mladi i stručni radnici koji odgovaraju veoma zahtjevnom tržištu kao što je njemačko", rekao je Višković novinarima nakon što je posjetio proizvodne pogone kompanije "Mreža-netvork" koja svoje prozvode - instalacione i upravljačke kablove u auto-industriji, uglavnom izvozi na njemačko tržište. 

On kaže da ni mnogo ozbiljnije privrede i države nego što je Republika Srpska ne mogu da budu partneri "Mercedesu", "Audiju", "Dojče telekomu". 

"Zahvaljujući ovim ljudima i grupaciji, mi imamo perspektivu, u šta sam se uvjerio danas u Derventi nakon posjete kompaniji `Mreža-netvork`", rekao je Višković. 

On je dodao da "Mreža-netvork" tehnološki može da prati razvijene kompanije i da je auto-industrija jedan od najosjetljivijih poslova. 

"To je moj fah i imam pravo da to kažem. Kada radite elektroinstalacije za takve gigante, tu nema greške. Ovdje ne može biti nikakvih propusta, ovdje su standardi na najvišem nivou koji važe u cijelom svijetu", rekao je Višković i dodao da je NJemačka lider u svijetu i da se uspješno nosi sa kompanijama iz Kine, Japana i SAD. 

On je naveo da je od vlasnika kompanije saznao da do kraja godine namjeravaju da investiraju u još jednu proizvodnu halu i da će zapošljavati još radnika. 

"Ova kompanija ima još ponuda jer su se i drugi uvjerili u kvalitet njihove radne snage i proizvodnje. Ona se izborila za tržište, ali postoje problemi nedostatka radne snage. Može se pronaći 200, 300 ili 500 radnika, ali teško je odgovoriti na potrebu zapošljavanja 2.000 ili 3.000 radnika", kaže Višković. 

On je istakao da sistem obrazovanja treba prilagoditi potrebama tržišta, da se ne bi školovao kadar koji će završiti na birou rada. 

"Vidite da ima posla, da su ovdje mladi ljudi, da ima perspektive i da će u narednom periodu biti povećana plata. NJihov cilj, kao i Republike Srpske, je da što prije dođemo do prosječne plate od 1.000 KM", rekao je Višković. 

Direktor "Mreža-netvorka" Zoran Tošić kaže da kompanija, koja postoji od 2004. godine, zapošljava 370 radnika. 

"Prošli smo nekoliko transformacija, od long poslova i uvoza, do vlastite proizvodnje. Proteklih godina imali smo podršku Vlade Republike Srpske i sa lokalnom zajednicom uspjeli smo da razvijemo proizvodnju na 10.000 do 12.000 metara kvadratnih prostora", rekao je Tošić. 

On je dodao da je kompanija u proteklom periodu uvezla opremu i mašine vrijedne oko pet miliona evra i da im je cilj širenje proizvodnje. 

"U planu je i gradnja stambene zgrade sa 33 stana za naše radnike, da bi mladi ljudi ostajali ovdje. Uz podršku Vlade Republike Srpske i naše lokalne zajednice, vjerujem u uspjeh", rekao je Tošić. 

Možda vas i ovo interesuje...

  • Pao sistem na graničnim prelazima u Hrvatskoj

    Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima

  • U Tesliću jedno lice smrtno stradalo prilikom uređenja poljoprivredne površine

    Na parceli privatnog vlasništva,  u mjestu Radnja Gornja, područje opštine Teslić, 21.02.2019. godine, pronađeno je beživotno tijelo lica D.T. (1939), koje je po sebi imalo vidne opekotine koje su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

  • ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ „ПРОСВЈЕТЕ“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

    Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини протојереја-ставрофора Драгана Каиновића, предсједника Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента и адвоката Милорада Ђурђевића потпредсједника ООСПКД Просвјета Дервента са којима се задржао у срдачном разговору поводом активности у односном одбору.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar