DERVENTA: NAČELNIK OPŠTINE DAROVAO PRVOROĐENU BEBU (foto)

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić posjetio je danas porodicu Erić i dukatom i prigodnim poklonima darivao Dunju, prvorođenu bebu u ovoj godini u ovoj lokalnoj zajednici.

06 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Radost za bračni par Tatjanu i Gligorija Erića stigla je 1. januara u 12.40 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, rođenjem Dunje, koja je imala svega dva kilograma i bila duga 45 centimetara. 

"Zbog prijevremnog rođenja i malene kilaže, Dunja je bila u inkubatoru, ali sve je proteklo u najboljem redu. Ovo je naše prvo dijete i, ako Bog da, planiramo ih imati još. Biti majka je, zaista, divan osjećaj", kaže Tatjana, koja je zahvalila načelniku za posjetu i uručenu poklone. 

Simić rekao je da je posjeta prvorođenoj bebi tradicionalna i da za njega uvijek predstavlja veliku sreću i zadovoljstvo. 

"Kad govorimo o natalitetu, želimo da se u Derventi rodi što više beba, a što manje ljudi ode. Tako se gradi zdrava sredina i društvena zajednica. Malenoj Dunji želim srećno i zdravo djetinjstvo i dug život", rekao je Simić. 

Od 30. oktobra 2018. godine obustavljen je rad derventskog porodilišta zbog rekonstrukcije prostora i ispunjavanja uslova iz pravilnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, pa porodilje iz Dervente idu u Doboju, Banjaluku ili neku drugu ustanovu. 

Možda vas i ovo interesuje...

 • OO SUBNOR DERVENTA: REALIZOVANE BROJNE AKTIVNOSTI UZ PODRŠKU LOKALNE ZAJEDNICE

  Opštinska organizacija Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ Derventa u protekloj godini obnovila je više od polovine spomen-obilježja, a u svim aktivnostima imala je podršku lokalne zajednice, rekao je predsjednik ove organizacije Borislav Preradović.

 • Za tri dana iz saobraćaja isključen i sankcionisan 101 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alokohola

   

  U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske upraveDoboj su u periodu od 07. do 10.02.2019. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova.

 • Rasvijetljeno razbojništvo u Derventi

  Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalitičke policije Policijske uprave Doboj, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom,  idetinifovali su lice Lj.Đ. (1981) sa područja opštine Derventa, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo „Razbojništvo“.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar