OPREZ! Jak vjetar i snijeg

Prema prognozi RHMZ Republike Srpske danas i sutra očekuju nas jak vjetar i umjerene snježne padavine. 

11 Feb 2019 0 komentara   Posavske novosti

Danas će na jugu Srpske biti jak jugozapadni vjetar, na udare vrlo jak i olujni. Vjetar će biti do 40 km/čas, u planinskom pojasu od 55 do 65 km/čas sa olujnim udarima. Prema večeri jačanje sjeverozapadnog vjetra, a na jugu jaka bura.

Prijepodne obilnije padavine biće na zapadu i jugozapadu (10 do 20 l/m²). Tokom dana se zona kišnih padavina širi na većinu predjela. Poslijepodne, uz zahlađenje na planinama, počeće da pada snijeg.

Do večeri snježne padavine proširiće se na centralni pojas do krajnjeg istoka, a na sjeveru i jugu padaće kiša. U noći 11/12. 2.2019. godine sa snijegom. Padaće i na sjeveru. U centralnom planinskom pojasu Republike Srpske prognozira se formiranje novog snježnog pokrivača (5-10 cm) lokalno i više,do 20 cm.

U utorak, 12. februara 2019.godine, biće prvo umjerenog do jakog sjeverozapadnog vjetra koji će tokom dana jačati. Na sjeveru očekuju se udari vjetra do 11 m/s (40 km/čas) izraženije u Semberiji, nešto manje na sjeverozapadu. Poslijepodne vjetar će slabiti u tom regionu ali će jačati u centralnom pojasu i na jugu Srpske. Udari vjetra u Sarajevsko – romanijskoj regiji, visokoj i niskoj Hercegovini mogu biti olujni 40-65 km/čas.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) skreće pažnju građanima, kolektivima, organizacijama, institucijama, da u skladu sa meteorološkom prognozom obezbijede imovinu, organizuju aktivnosti. Svoje zakonske aktivnosti i zadatke RUCZ RS ispunjava u pojačanom režimu osmatranja.

Izvor: www.ruczrs.net

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar