Danas sastanak Saveza za promjene zbog “Dodikovih prijetnji”

Predstavnici Saveza za promjene danas će u Banja Luci odlučiti koje će korake preduzeti nakon „prijetnji“ predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika, da Vlada RS-a neće pomagati opštine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju sa rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. "crnu knjigu" u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u "napravili štetu".

14 Nov 2016 0 komentara   Posavske novosti

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) osudio je te Dodikove izjave, nazvavši ih strašnim.

"Postavlja se pitanje da li su slijedeći korak žute trake koje će biti podijeljene svima koji nisu u SNSD-u. Javnost je zgrožena ovim porukama", rekao je podpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas na pres-konferenciji u Banja Luci.

"Kao jednu od najužasnijih stvari koje su se javile u javnosti", ocijenio je Dodikovu najavu da Vlada RS-a neće sarađivati s opštinama u kojima nije pobijedio SNSD.

"Savez za promjene je stava da sve ovo traži odgovor i sutra će biti održan sastanak na kojem će Dodikova prijetnja biti glavna tema", dodao je Crnadak.

Nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a, on je kazao da je SNSD i dosad radio protiv Saveza za promjene i sprječavao da se desi bilo šta dobro za građane.

Budući da, kako je naveo, SNSD „u potpunosti kontroliše tužilaštvo“, Crnadak sumnja da će se ovim izjavama pozabaviti nadležni organi, kako bi ispitali da li je Dodik prekršio Ustav i zakone Republike Srpske.

Izvor: NAP

Možda vas i ovo interesuje...

  • Podsticaji za proizvodnju pšenice od Vlade RS

    Vlada Republike Srpske obezbijedila je za proizvodnju merkantilne pšenice u 2016/2017. godini podsticaje od 200 KM po hektaru, regres za dizel gorivo u iznosu od 0,60 KM po litru, te premiju za proizvedenu i prodatu merkantilnu pšenicu u iznosu 0,05 KM po kilogramu.

  • Pripreme za doček djece sa Kosova i Metohije

    Opština Derventa se pridružila akciji "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske", koju organizuje Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.Oko 650 učenika sa Kosova i Metohije boraviće od 17. do 24. juna u Republici Srpskoj, od toga pedeset u Derventi.

  • Šamac: Tri godine poslije poplava

    „Nakon tri godine od poplava Šamac hronično boluje od nedostataka novih radnih mjesta, novih investicija i to je ono što u nekom proteklom periodu nije vođeno dovoljno računa i nismo imali dovoljno podrške u tom dijelu“ – rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar