Danas sastanak Saveza za promjene zbog “Dodikovih prijetnji”

Predstavnici Saveza za promjene danas će u Banja Luci odlučiti koje će korake preduzeti nakon „prijetnji“ predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika, da Vlada RS-a neće pomagati opštine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju sa rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. "crnu knjigu" u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u "napravili štetu".

14 Nov 2016 0 komentara   Posavske novosti

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) osudio je te Dodikove izjave, nazvavši ih strašnim.

"Postavlja se pitanje da li su slijedeći korak žute trake koje će biti podijeljene svima koji nisu u SNSD-u. Javnost je zgrožena ovim porukama", rekao je podpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas na pres-konferenciji u Banja Luci.

"Kao jednu od najužasnijih stvari koje su se javile u javnosti", ocijenio je Dodikovu najavu da Vlada RS-a neće sarađivati s opštinama u kojima nije pobijedio SNSD.

"Savez za promjene je stava da sve ovo traži odgovor i sutra će biti održan sastanak na kojem će Dodikova prijetnja biti glavna tema", dodao je Crnadak.

Nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a, on je kazao da je SNSD i dosad radio protiv Saveza za promjene i sprječavao da se desi bilo šta dobro za građane.

Budući da, kako je naveo, SNSD „u potpunosti kontroliše tužilaštvo“, Crnadak sumnja da će se ovim izjavama pozabaviti nadležni organi, kako bi ispitali da li je Dodik prekršio Ustav i zakone Republike Srpske.

Izvor: NAP

Možda vas i ovo interesuje...

  • Nastava počinje u ponedeljak...

    Nastava u drugom polugodištu počeće u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. januara, kako je to i predviđeno Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2016/2017. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

  • TOMAŠ: Nadležni da dostave izvještaj zašto nije bilo vode i struje proteklih dana

    Veliki dio opštine Prnjavor u petak uveče ostao je bez električne energije zbog kvarova na elektro mreži, a pojedini dijelovi opštine dva dana su bili bez struje. Nestanak struje uzrokovao je i prekid u vodosnadbijevanju gradskog područja sa izvorišta Povelič. 

  • Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

    U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se hladno vrijeme sa snijegom, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar