Savez za promjene prekida sve kontakte sa Dodikom i SNSD-om

Predstavnici Saveza za promjene odlučili su danas da prekinu svu vrstu saradnje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

14 Nov 2016 0 komentara   Posavske novosti

Oni su to odlučili nakon njegovih „prijetnji“ da Vlada RS-a neće pomagati opštine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju s rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u “napravili štetu”.

Lider SDS-a Vukota Govedarica je nakon sjednice Saveza rekao da se Dodik ponaša kao „klasični diktator“ te da s njim neće biti nikakve komunikacije i saradnje.

“Prekidamo i saradnju s SNSD-om. S njima ubuduće saradnje nema”, rekao je Govedarica.

Najavio je i da će se razomtriti sve pravne radnje u vezi s ovom zabrinjavajućom situacijom i rušenjem ustava RS-a od strane predsjednika RS-a.

Tvrdi i da Savez za promjene neće dozvoliti Dodikovu „fašističke metode nad svim građanima koji ne razmišljaju kao on“, te najavio da će održati sastanak sa svim načelnicima Saveza za promjene i odlučit će kako će se odrediti i prema Vladi RS-a.

“Ovo je užas koji mora prestati. Ovo Dodikovo rušenjenje ustavnog poretka u RS-u neće lako proći”, ustvrdio je Govedarica i naveo da su protiv podjela građana i da će Dodik imati priliku da “vidi kako će se s njim obračunati”.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Igor Radojičić utvrdio je danas da ni na jednoj od sjednica Glavnog odbora SNSD-a nije bilo riječi o uskraćivanju podrške Vlade RS-a lokalnim zajednicama u kojima nije na vlasti ova stranka.

Sastanak Saveza za promjene u Banja Luci

IZVOR: Atv

Možda vas i ovo interesuje...

  • RADNICI OBUSTAVILI ŠTRAJK NAKON ISPLATE FEBRUARSKE PLATE

    Radnicima "Željeznica Republike Srpske" danas je uplaćena februarska plata, nakon čega su štrajkači obustavili štrajk glađu i deblokirali prugu na ulazu u Željezničku stanicu Banjaluka.

  • JERKOVIĆ: HRVATSKI ODBORNICI DA ŠTITE INTERESE SVOG NARODA

    Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izjavio je danas u Banjaluci da odbornici iz reda hrvatskog naroda u skupštinama opština u Srpskoj zajednički moraju štititi interese Hrvata i zalagati se za poboljšanje uslova u kojima žive u lokalnim zajednicama.

  • DERVENTA- NOVI IZGLED ŠKOLE, OTVORENA AMBULANTA

    Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić istakao je danas da otvaranje stomatološke ambulante u Srednjoškolskom centru u Derventi predstavlja pozitivan primjer i dobar način da zdravstvena zaštita bude dostupna školskoj djeci.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar