NDP u Derventi pristupio skupštinskoj većini

Skupštinskoj većini u Derventi, koju predvodi Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, danas se zvanično priključio Narodni demokratski pokret /NDP/ sa dva odbornika.

14 Dec 2016 0 komentara   Posavske novosti

Sporazum o saradnji potpisali su predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Milorad Simić (aktuelni načelnik) i NDP-a Zoran Milojević, koji je i odbornik u skupštini. 

Simić je rekao da su odbornici NDP-a prepoznali činjenicu da skupštinska većina i on rade u interesu građana i da čine dobro, te napomenuo da su i koalicioni partneri prihvatili ovaj oblik saradnje. 

"Mislim da NDP nije pogrešio i da ćemo svi zajedno činiti veliku porodicu koja će raditi u interesu svih građana, a ne na bilo čiju štetu", izjavio je novinarima Simić. 

Milojević je naveo da su odluku o priključenju skupštinskoj većini podržali svi organi partije. 

"Vjerujem da ćemo lakše moći ostvariti programske ciljeve za koje se zalažemo i koje smo predstavili građanima tokom izborne kampanje", izjavio je Milojević. 

Skupštinska većina u Derventi sada broji 18 odbornika. Većinu u Skupštini opštine Derventa čini devet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a, Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i NDP-a. 

Podršku načelniku opštine dao je i HDZ BiH iz čijih redova je izabran predsjednik lokalne skupštine. 

Saziv lokalne skupštine broji 29 odbornika, a u opoziciji je ostalo šest odbornika SDS-a, tri odbornika PDP-a i dva odbornika Hrvatskog narodnog saveza BiH.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: Oblježeno 50 god. SKK "VIHOR"

    Srpski književni klub /SKK/ "Vihor" iz Dervente promovisao je knjigu "Pjesma vihori kroz vrijeme", koja je štampana povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja ovog kluba.

  • DERVENTA: Glavni putevi prohodni...

    Na području opštine Derventa glavni seoski putni pravci su prohodni, kao i gradske ulice i trotoari, potvrdio je Posavskim novostima  vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Derventa Goran Jevtić.

  • ĐOKIĆ: Srpska je pokazala da je demokratska i slobodna zajednica

    Republika Srpska uspjela je u minulih 25 godina postojanja da pokaže da je demokratska i slobodna zajednica koja pruža sigurnost svakom čovjeku koji u njoj živi i takvu politiku će nastaviti, izjavio je  predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar