NDP u Derventi pristupio skupštinskoj većini

Skupštinskoj većini u Derventi, koju predvodi Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, danas se zvanično priključio Narodni demokratski pokret /NDP/ sa dva odbornika.

14 Dec 2016 0 komentara   Posavske novosti

Sporazum o saradnji potpisali su predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Milorad Simić (aktuelni načelnik) i NDP-a Zoran Milojević, koji je i odbornik u skupštini. 

Simić je rekao da su odbornici NDP-a prepoznali činjenicu da skupštinska većina i on rade u interesu građana i da čine dobro, te napomenuo da su i koalicioni partneri prihvatili ovaj oblik saradnje. 

"Mislim da NDP nije pogrešio i da ćemo svi zajedno činiti veliku porodicu koja će raditi u interesu svih građana, a ne na bilo čiju štetu", izjavio je novinarima Simić. 

Milojević je naveo da su odluku o priključenju skupštinskoj većini podržali svi organi partije. 

"Vjerujem da ćemo lakše moći ostvariti programske ciljeve za koje se zalažemo i koje smo predstavili građanima tokom izborne kampanje", izjavio je Milojević. 

Skupštinska većina u Derventi sada broji 18 odbornika. Većinu u Skupštini opštine Derventa čini devet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a, Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i NDP-a. 

Podršku načelniku opštine dao je i HDZ BiH iz čijih redova je izabran predsjednik lokalne skupštine. 

Saziv lokalne skupštine broji 29 odbornika, a u opoziciji je ostalo šest odbornika SDS-a, tri odbornika PDP-a i dva odbornika Hrvatskog narodnog saveza BiH.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: BOGDANIĆ I JOVIĆ POSJETILI PORODICU KOJA JE DOBILA TROJKE

    Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović posjetili su danas u Derventi porodicu Gibanica, koja je u ovoj godini dobila trojke i uručili im prigodne poklone i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM.

  • OTVARANJE ULICE GRADA PINEROLO

    Delegacija italijanskog grada Pinerolo posjetiće u petak, 15. septembra, Derventu, koja sa ovim gradom ima potpisanu Povelju o bratimljenju.

  • Mladi fudbaleri pokazali svoje umijeće

    U organizaciji Omladinskog pogona Fudbalskog kluba "Tekstilac" održan je, protekle nedjelje, međunarodni turnir u fudbalu, za dječake uzrasta od 2005-2008.godine.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar