OO PDP Derventa: Saopštenje za javnost povodom odbijanja amandmana Sanje Dimitrić.

Saopštenje Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa prenosimo u cijelosti:

16 Dec 2016 0 komentara   Posavske novosti

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i vladajuća većina u Skupštini opštine Derventa nisu podržali amandman kluba odbornika PDP-a kojim je predloženo smanjenje plata i naknada opštinskih funkcionera i odbornika, u cilju stvaranja fonda za treće dijete.

Odbornik PDP-a Sanja Dimitrić predložila je da plate opštinskih funkcionera i načelnika odjeljenja budu umanjene za 10%, kao i odborničke naknade. Ušteđena sredstva bila bi usmjerena ka porodicama koje se odluče za troje i više djece i to realizacijom posebnog fonda namjenjenog isključivo rastu nataliteta. Na ovaj način bi svaka majka koja bi rodila treće dijete, dobijala redovan mjesečni dohodak do djetetovog punoljetstva, čime bi se uticalo na rast nataliteta u „najboljoj opštini Republike Srpske“. Amandmanom je, između ostalog, bilo predviđeno i to da se dio finansijskih sredstava namijenjenih za kapitalna ulaganja u narednoj godini umanji za iznos od 100 hiljada maraka, zajedno sa budžetskom rezervom od 50 hiljada, radi stvaranja i ulaganja u fond za troje i više djece. Predloženo je i da dio novca za ovaj fond bude obezbijeđen tako što bi bi se jednom godišnje organizovali humanitarni koncert i donatorske večere.

Prijedlog odbornika PDP-a ipak nije dobio zeleno svjetlo načelnika Simića, a potom ni odbornika vladajuće većine jer se, po svemu sudeći, nije lako odreći ni svega 10% primanja čak ni u ove svrhe. Troje odbornika od 29 u skupštinskoj sali bilo je protiv ovakvog plana, a suzdržani su bili ostali odbornici skupštinske većine. Tako je porodica, kao osnovna vrijednost jednog društva i jedini način opstanka jednog naroda, ostala zanemarena od strane opštine. Ali neće ostati zanemarena i u ciljevima PDP-a, čiji članovi ističu da će se i dalje zalagati za razvoj nataliteta i podršku stvaranju porodica, a samim tim i zadržavanju mladih ljudi.

OO PDP Derventa

 

Možda vas i ovo interesuje...

  • ГОВЕДАРИЦА: ЉУДИ ИЗ ВЛАСТИ СВОЈЕ СТРАХОВЕ ПОКУШАВАЈУ ЛИЈЕЧИТИ ПЛАШЕЋИ НАРОД

    Људи који су на челу садашње власти у Републици Српској живе у страху и тај свој страх покушавају излијечити тако што плаше народ, казао је  на трибини Савеза за побједу у Броду кандидат СзП за предсједника РС Вукота Говедарица.

  • СЗП: СЕДМОГ ОКТОБРА ПОБЈЕЂУЈЕ НАРОД

    Седмог октобра не треба да побиједе политичке организације, него треба да побиједи народ Републике Српске, поручено је са конвенције Савеза за побједу у Шамцу.

  • СЗП: ДОНОСИТИ БОЉЕ ЗАКОНЕ КОЈИ ЋЕ СЕ ПОШТОВАТИ

    Требају нам боља законска рјешења, која ће доносити одговорна, а не неодговорна Влада. Треба нам Репубика Српска у којој ће сваки човјек живјети слободно и достојанствено, градећи Српску заједно са нама, поручено је са конвенције Савеза за побједу у Модричи.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar