"Blagostanje naša posla... .... znam ja nas" / Autor Lavina od Šumgrada/

Iz provjerenih izvora doznaje se da će u osvit 2017. godine biti objavljena knjiga čiji je naslov ''BLAGOSTANjE NAŠA POSLA... ...ZNAM JA NAS''.

29 Dec 2016 0 komentara   Posavske novosti

Autor ovog za naše prostore i po formi i po sadržaju neobičnog romana predstavlja se pseudonimom Lavina od Šumgrada, a razlozi takvog postupanja navedeni su u sadržaju knjige koja čitaocima u formi basne daje naravoučenije o postojanju moguće bajke...

Poznati književnik iz Banja Luke je kao recenzent u ovoj knjizi rekao: ''Kad smo kod likova u knjigama basnonapisanog sadržaja, nameće se briljantna misao M. Vitezovića: „U basnama su životinje ljudi. U životu je obrnuto.” Koliko se ova mudrost može primijeniti u konkretnom slučaju, neka čitaoci sami prosude.'' I još je napisao: ''Jedinstvo nejedinstva! A zašto i da li nam to treba? Dokle će mržnja da nas razara, razdire i da nas dijeli? Ne zaboravi¬mo da nam život vraća samo ono i onoliko koliko mi drugima dajemo.''

Poznati književnik iz Novog Sada kao recenzent je napisao: ''Radnja romana može, ali i ne mora biti geografski omeđena, niti vezana za istorijske niti, sve se dešava na metohu vremena i prostora koji ne žudi za imenovanjima konkretizovane lokacije. Iskustvo dokazuje da svaka izmišljena priča ima svoj izvor u istinitim događajima, koje pisac čita, sluša, pamti, pa iz njegovog ugla gledanja, prilično oštrog, sklapa kritički posredno-neposredan osvrt na srž društvenog (ne)morala i građanskog odnosa prema istom.

Ne može se, i ne treba uticati na tumačenja ovog književnog teksta, esencijalno je podložan različitim, a svakako podstiče na razmišljanje o uzrocima i posledicama postupaka opisanih likova. Tek kada svi odustanu od svojih nepogrešivih odgovora, razumevanje dolazi na kraju, moralna pouka sama isplivava na površinu.''

Ovu bi knjigu baš trebalo pročitati.

Možda vas i ovo interesuje...

  • DERVENTA: Oblježeno 50 god. SKK "VIHOR"

    Srpski književni klub /SKK/ "Vihor" iz Dervente promovisao je knjigu "Pjesma vihori kroz vrijeme", koja je štampana povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja ovog kluba.

  • SLIKOVNICA ''KOS'', autora Milorada Miše Đurđevića.

    Na pjesnički rodni prag u jutarnjim časovima nove 2017. godine sletila je nova slikovnica, naziva ''KOS'', koju je napisao i osmislio Milorad Mišo Đurđević, književnik iz Dervente i član Udruženja književnika Srpske.

  • „Ožiljci“ svjedoče o prošlosti

    Penzionisani policajac i bivši instruktor vožnje Gvozden Nešković iz Dervente objavio je zbirku pjesma pod nazivom „Ožiljci“, sa 80 pjesama razvrstanih u dva ciklusa „Ogledalo duše“ i „Na traci vremena“.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar