"Blagostanje naša posla... .... znam ja nas" / Autor Lavina od Šumgrada/

Iz provjerenih izvora doznaje se da će u osvit 2017. godine biti objavljena knjiga čiji je naslov ''BLAGOSTANjE NAŠA POSLA... ...ZNAM JA NAS''.

29 Dec 2016 0 komentara   Posavske novosti

Autor ovog za naše prostore i po formi i po sadržaju neobičnog romana predstavlja se pseudonimom Lavina od Šumgrada, a razlozi takvog postupanja navedeni su u sadržaju knjige koja čitaocima u formi basne daje naravoučenije o postojanju moguće bajke...

Poznati književnik iz Banja Luke je kao recenzent u ovoj knjizi rekao: ''Kad smo kod likova u knjigama basnonapisanog sadržaja, nameće se briljantna misao M. Vitezovića: „U basnama su životinje ljudi. U životu je obrnuto.” Koliko se ova mudrost može primijeniti u konkretnom slučaju, neka čitaoci sami prosude.'' I još je napisao: ''Jedinstvo nejedinstva! A zašto i da li nam to treba? Dokle će mržnja da nas razara, razdire i da nas dijeli? Ne zaboravi¬mo da nam život vraća samo ono i onoliko koliko mi drugima dajemo.''

Poznati književnik iz Novog Sada kao recenzent je napisao: ''Radnja romana može, ali i ne mora biti geografski omeđena, niti vezana za istorijske niti, sve se dešava na metohu vremena i prostora koji ne žudi za imenovanjima konkretizovane lokacije. Iskustvo dokazuje da svaka izmišljena priča ima svoj izvor u istinitim događajima, koje pisac čita, sluša, pamti, pa iz njegovog ugla gledanja, prilično oštrog, sklapa kritički posredno-neposredan osvrt na srž društvenog (ne)morala i građanskog odnosa prema istom.

Ne može se, i ne treba uticati na tumačenja ovog književnog teksta, esencijalno je podložan različitim, a svakako podstiče na razmišljanje o uzrocima i posledicama postupaka opisanih likova. Tek kada svi odustanu od svojih nepogrešivih odgovora, razumevanje dolazi na kraju, moralna pouka sama isplivava na površinu.''

Ovu bi knjigu baš trebalo pročitati.

Možda vas i ovo interesuje...

  • PRVO OPŠTINSKO TAKMIČENJE MLADIH RECITATORA, NAKON TRI DECENIJE

    U Šamcu je, povodom Dana opštine, održano opštinsko takmičenje mladih recitatora osnovnih i srednjih škola na šamačkom području koji su bili pobjednici u svojim školama, a u revijalnom dijelu učestvovali su pjesnici iz Brčkog, Dervente, Prnjavora, Doboja i Šamca.

  • Objavljena knjiga „Derventa turistički informator“

    Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ i Istraživački centar „Iskon“ iz Banja Luke objavili su knjigu „Derventa turistički informator“, autora Damira Kljajića, Mladena Pećića i Ramajane Komnenović. 

  • DERVENTA: NOVOGODIŠNJI KONCERT FOLKLORA 24. DECEMBRA

    Novogodišnji koncert folklora, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" Derventa, biće održan u nedjelju, 24. decembra, u prostorijama Centra za kulturu, najavljeno je iz ovog društva.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar