Ramuš Haradinaj uhapšen u Parizu!

Nekadašnji vođa terorističke organizacije Oslobodilačka vojska Kosova Ramuš Haradinaj uhapšen je u Francuskoj po međunarodnoj potjernici koju je izdala Srbija zbog ubistava i teških zločina na Kosovu 1998. i 1999. godine.

05 Jan 2017 0 komentara   Posavske novosti

Haradinaj se nalazi u Francuskoj, a hapšenje je potvrdila njegova porodica, prenose mediji.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer već je hapšen po potjernici Srbije u Sloveniji u junu 2015. godine. Poslije dva dana vraćen mu je pasoš i dozvoljeno da napusti Sloveniju.

Haradinaja je Haški sud dva puta oslobodio krivice za ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu i Metohiji.

Tribunal je 4. marta 2005. protiv Haradinaja, koji je tada bio premijer, podigao optužnicu zbog zločina protiv čovječnosti i kršenja prava i običaja rata. Nakon suđenja do aprila 2008. godine, oslobođen je usljed nedostatka dokaza.

Drugi put uhapšen je u julu 2010. na Kosovu, odakle je prebačen u Hag na djelimično ponovljeno suđenje, jer je apelaciono vijeće Haškog tribunala usvojilo žalbu tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu.

Sud ga je i drugi put oslobodio svih tačaka optužnice za zločine počinjene u logoru OVK u Jablanici, te se on u novembru 2012. vratio u Prištinu.

IZVOR: Srna

Možda vas i ovo interesuje...

  • БРАТИМЉЕЊЕ ШКОЛA ИЗ ДЕРВЕНТЕ И КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

    У Дервенти је данас  потписана Повеља о братимљењу ОШ“ Вук Караџић“ из Шилова у општини Гњилане са ОШ“ Никола Тесла“ Дервента, у оквиру пријема који је уприличио начелник општине Дервента Милорад Симић за наставнике и ученике са Косова и Метохије, те њихове домаћине.

  • Dok je SRBA biće i KOSOVA!!!

    Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici na mir i jedinstvo naroda i crkava, a Srbe u otadžbini i rasejanju da žive u bratskoj ljubavi, te poručio da će dok je Srba biti i Kosova i Metohije. 

  • Logoraši očekuju kaznu za Azru Bašić srazmjernu njenim zločinima

    Udruženje ratnih zarobljenika opštine Derventa danas je obilježilo krsnu slavu Svetog đakona Avakuma i poručili da očekuju da će kazna Azri Bašić biti srazmjerna zločinima koje je počinila nad Srbima u opštini Derventa.

Morate se prijavite da bi ostavili komentar