Savić sanja mjesto u Predsjedništvu: Hapsit ću političare!

Konstantin Savić, koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima u BiH bio nezavisni kandidat za načelnika Teslića i zbog svojih izjava stekao popularnost na društvenim mrežama, ne prestaje da intrigira javnost.

26 Feb 2017 0 komentara   Posavske novosti

Iako nije pobijedio u trci za načelnika svoje opštine to ga nije pokolebalo. Odlučio je da se bori za prvo mjesto u Republici Srpskoj i da bude predsjednik ovog bh. entiteta, a u intervjuu za N1 najavio je i kandidaturu za Predsjedništvo BiH.

"Prošao sam dobro na izborima. Osvojio sam ogroman broj glasova domaćinstava u Tesliću. Sada želim da se ponovo kandidujem na entitetskom ili, eventualno, državnom nivou. Izrada zakona je moja specijalnost i smatram da bi dao veliki doprinos u toj oblasti. Pravnik sam po struci i postigao bih pravnu sigurnost", kazao je Savić.

Ukoliko bi bio izabran u državno Predsjedništvo ovaj osebujni Teslićanin povukao bi nekoliko poteza, otkrio je.

"Treba mijenjati sve kako bi se napravio jak sistem u kojem bi vladale prave vrijednosti. To znači da se na primjeru običnog radnika poštuje njegova lojalnost i iskustvo. Osnovat ću odbor koji će posebno ispitati sva privredna društva da se vidi da li poštuju obaveze iz ugovora o radu. Pogotovo ću štititi radna prava koja su posebno ugrožena", priznao je Savić te dodao:

"Danas je novac najbitnija vrijednost i najviše se cijeni pa ispada da kriminalci, koji imaju mnogo novca, bivaju vrlo cijenjeni. Ja kažem da ne treba cijeniti novac nego vašu vrijednost".

Savić je naglasio da se previše vremena gubi na "nebitnim temama" dok bi on, u slučaju da bude izabran, bavio se bitnim, egzistencionalnim stvarima poput zapošljavanja.

"Borit ću se protiv kriminala i pohapsit ću sve odgovorne. Sva tužilaštva trebaju se poboljšati kako bi se mogla uspješno suočiti sa privrednim kriminalom, koji je najveća boljka ove zemlje", objasnio je za N1.

Politički sistem u BiH je izuzetno loš, primjetio je Savić, jer se stalno, kako kaže, prave nepotrebne rasprave i tenzije. Ovakav sistem najviše odgovara kriminalcima koji se sve više bogate, a "pošten i moralan čovjek ne može doći do izražaja".

"Radim u pravosuđu i vidim da nije u potpunosti provedena profesionalizacija. Ima dosta korupcije i nepotizma. Njima odgovara nesređeno stanje, prije svega pravnih propisa, kako bi mogli 'majstorisati'", kazao je Savić koji je poručio Visokom sudskom i tužilaćkom vijeću (VSTV) da "treba snositi odgovornost" zato što "oštrije ne disciplinuje svoje tužioce".

Na kraju intervjua za N1 Savić je imao vrlo oštru poruku za političare, dok je mladima pružio podršku.

"Političarima poručujem da ću ih pola zatvoriti, a mladima da čitaju matematiku, fiziku i pravo. Kad, tad se to isplati. (Mladi) nemojte se odazvati kriminalu", naglasio je Savić.

Izvor: N1 BiH

Možda vas i ovo interesuje...

Morate se prijavite da bi ostavili komentar