AKTIV ŽENA DIJELIO VASKRŠNJA JAJA

Predsjednik Aktiva žena Socijalističke partije /SP/ Milka Glamočić poručila je danas da Vaskrs treba, uz poruke mira, nade i optimizma, u svima da probudi osjećaj za potrebe drugih i međusobno razumijevanje i praštanje.

15 Apr 2017 0 komentara   Posavske novosti

"Ovaj praznik treba da nam bude podsticaj da zajednički promovišemo vrijednosti koje oplemenjuju naš društveni život i zajednička nastojanja, posebno za mir, dostojanstvo, toleranciju i socijalnu pravdu", rekla je Glamočićeva novinarima povodom podjele vaskršnjih jaja na Trgu Krajina u Banjaluci. 

Ona je navela da će na području banjalučke regije, koja obuhvata i Mrkonjić Grad, Kotor Varoš i Čelinac, Aktiv žena SP-a podijeliti 3.000 vaskršnjih jaja. 

Glamočićeva je dodala da je Aktiv žena SP-a organizovao današnju podjelu vasrkršnjih jaja u svim gradskim i opštinskim odborima u želji da sa građanima Srpske obilježe najveći hrišćanski praznik. 

Ona je svim pravoslavnim vjernicima čestitala Vaskrs, dok je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželjela sretan Uskrs.

U organizaciji Aktiva žena Socijalističke partije Derventa danas je na Trgu Pravoslavlja organizovana podjela vaskršnjih jaja građanima.  

Član derventskog Aktiva Milanka Đukić rekla je Posavskim novostima  da Aktiv žena SP-a Derventa pored humanitarnih aktivnosti nastoji da učestvuje u obilježavanju značajnih praznika i da to čini po drugi put za Vaskrs u ovom mjestu. 

"Nastojaćemo da to bude tradicija i da svaki naredni Vaskrs obilježimo na isti način. Posebno interesovanje izazvali smo kod najmlađih i zbog toga smo radosni", kaže Đukićeva. 

Podjela jaja organizovana je na Trgu pravoslavlja na kojem se nalazi i saborni spomen-hram Uspenja Presvete Bogorodice. 

Morate se prijavite da bi ostavili komentar